ΜουσικήΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Ποια είναι επιτέλους αυτή που τραγουδά και… «βαριέται»;

Πρόκειται ασφαλώς για το σουξέ της εποχής μας. Κι όμως… Ηχογραφήθηκε πριν από εξήντα δύο ολόκληρα χρόνια, στις 11 Αυγούστου του 1962 και επανέρχεται σήμερα μέσω της διαφήμισης της εταιρείας κλιματιστικών Inventor.

Το «Βαριέμαι» είναι ένα τραγούδι σε μουσική του συνθέτη και πιανίστα Νίκυ Γιάκοβλεφ και στίχους του πανταχού παρόντα Πυθαγόρα, σε μια από τις πρώτες δισκογραφικές του καταθέσεις. Τραγουδά η ξεχωριστή ερμηνεύτρια του «ελαφρού» τραγουδιού και σύζυγος του Γιάκοβλεφ, που διανύει σήμερα το ενενηκοστό δεύτερο έτος της ηλικίας της.


Το «Βαριέμαι» ηχογραφήθηκε με διεύθυνση ορχήστρας του Νίκυ Γιάκοβλεφ και κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών με το label της His master’s voice (7PG-3247), έχοντας στην άλλη πλευρά την «Τρυγώνα» των ίδιων δημιουργών, με την ίδια ερμηνεύτρια.

Υ.Γ.: Θεώρησα απαραίτητη αυτή τη μικρή αναφορά, αφενός γιατί διάβασα αρκετά σχόλια στο διαδίκτυο, αφετέρου γιατί έγινα κι εγώ αποδέκτης ερωτήσεων σχετικά με την προέλευση του τραγουδιού… Μια από τις ερωτήσεις αυτές έδωσε και τον τίτλο στο παρόν πόνημα…

ogdoo.gr

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button