ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: «Πλήρωσε με τη ζωή του ένας 63χρονος το κλειστό Κέντρο Υγείας Κατούνας»

Στην καταγγελία κατοίκου της Κατούνας, ότι ο 63χρονος πατέρας του πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας δε λειτουργεί μετά το μεσημέρι, αλλά ούτε και τα Σαββατοκύριακα , αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗ.

«Ο 63χρονος επειδή ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε από τα παιδιά του στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και δεν πρόλαβε. Κατέληξε στο δρόμο. Εάν ήταν ανοικτό το Κέντρο Υγείας Κατούνας, υπήρχε ασθενοφόρο ίσως να ζούσε( δεν έγινε νεκροψία, όπως όμως διέγνωσαν οι γιατροί, απεβίωσε από πνευμονικό οίδημα)», αναφέρετια μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Αναλυτικά:

Από τον Ιανουάριο 2017 λειτουργεί μόνο από το πρωί έως το μεσημέρι καθημερινά. Σαββατοκύριακα κλειστό.
Κέντρο Υγείας φάντασμα. Παραδόθηκε νέο κτίριο για τη μεταστέγασή του το έτος 2014 και είναι κλειστό.

Πλήθος κόσμου χθες Πέμπτη 21/3/2019 βγήκε να διαμαρτυρηθεί για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κατούνας. Δεν εφημερεύει. Λειτουργεί μόνο πρωί τις καθημερινές. Τις άλλες ώρες και το Σαββατοκύριακο κλειστό.

Υπάρχουν 2 Γενικοί ιατροί ο ένας με οργανική θέση και ο άλλος από Περιφερειακό Ιατρείο και 2 Αγροτικοί ιατροί οι οποίοι καλύπτουν και τα Αγροτικά και τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής.

Το υπόλοιπο προσωπικό είναι μόνο 2 νοσηλεύτριες, η μία με μετακίνηση και η άλλη με απόσπαση. Κανείς άλλος.

Το Κέντρο Υγείας εφημέρευε έως το Δεκέμβριο 2016. Από τον Ιανουάριο 2017 που συνταξιοδοτήθηκε η Διευθύντρια ιατρός λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες καθημερινές. Δεν σέβονται ούτε τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Το έτος 2014 παραδόθηκε ολοκαίνουριο κτίριο δίπλα από το Κέντρο Υγείας που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και η μεταφορά του δεν γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Άλλο ένα Κέντρο Υγείας φάντασμα.

Οι διακομιδές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση γιατί έρχεται ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή την Αμφιλοχία (1 ½ ώρα τουλάχιστον απαιτείται για την διακομιδή). Πλήρωσε με τη ζωή του αυτή την κατάσταση ένας 63χρονος, έκτακτο περιστατικό την Τετάρτη 13/3 στις 4 τα ξημερώματα.

Ο 63χρονος επειδή ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε από τα παιδιά του στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και δεν πρόλαβε. Κατέληξε στο δρόμο. Εάν ήταν ανοικτό το Κέντρο Υγείας Κατούνας, υπήρχε ασθενοφόρο ίσως να ζούσε( δεν έγινε νεκροψία, όπως όμως διέγνωσαν οι γιατροί, απεβίωσε από πνευμονικό οίδημα).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button