Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το βρέφος από το Αγρίνιο που εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μια από τις πλέον δυσάρεστες ειδήσεις είναι η εισαγωγή δυο βρεφών σε ΜΕΘ.

Αφορά ένα βρέφος μόλις δύο μηνών από το Αγρίνιο διακομίσθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου καθώς νοσεί με κορωνοϊό και η κατάστασή του εμπνέει ανησυχία.


Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι το βρέφος νοσηλεύτηκε αρχικά σε κλινική, πήρε εξιτήριο, όμως υποτροπίασε και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο και σε ΜΕΘ. Το βρέφος διασωληνώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα βρέφος τεσσάρων που νοσηλεύεται διασωληνωνένο επί ημέρες στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η τελευταία ενημέρωση του νοσοκομείου χαρακτήριζε την κατάστασή του ως σταθερή αλλά κρίσιμη.

Η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη και πως ήδη γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ και για διασωλήνωση.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη τραγική κατάσταση των νοσοκομείων», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός ενώ για την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο αναφέρει πως «όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button