Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: «Η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας έγινε για προεκλογικές-κομματικές σκοπιμότητες»

Το παρακάτω κείμενο που εξέδωσε η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), για το νοσοκομείο Λευκάδας είναι η ακριβής εικόνα του τι συμβαίνει στο νοσοκομείο.

Ένα νοσηλευτικό ιδρυμα που ο νέος διοικητής που θα αναλάβει θα πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα για να το επαναφέρει μετά το “έγκλημα” που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, όπως αναφερει το lefkadapress.gr.

H ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει συγκεκριμένα:

“Μία Αναισθησιολόγος από 13 Μαΐου σε απόγνωση!!! Κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά.

Τελικά έδωσε λύση ο ιδιώτης γιατρός με μπλοκάκι

Χειρουργεία χωρίς καρδιολογική κάλυψη

Καινούργιος Αξονικός 16 τομών δεν λειτουργεί και τα περιστατικά διακομίζονται στην Πρέβεζα σε Αξονικό 20 ετών.

Προεκλογικά με όλες τις τιμές εγκαινιάσθηκε το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Τα Νοσοκομεία όμως δεν είναι μόνο κτήρια. Περισσότερο είναι το ανθρώπινο δυναμικό και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο έγινε χωρίς καμία προετοιμασία για να εξυπηρετήσει προεκλογικές κομματικές σκοπιμότητες. Δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν οι αυξημένες ανάγκες και τα νέα τμήματα που αναπτύχθηκαν. Οι ελλείψεις Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, αποκαλύφθηκαν με τραγικό τρόπο.

Από 13 Μαΐου για τέσσερις μήνες στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία Αναισθησιολόγος. Πήρε αναρρωτική άδεια 10 ημερών, το καλοκαίρι λόγω εξάντλησης και για εκείνες τις ημέρες το Νοσοκομείο, ήταν τελείως ακάλυπτο από Αναισθησιολόγο.

Προσήλθαν έκτακτα περιστατικά και η αναισθησιολόγος καλούνταν από το σπίτι της για να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Έως τις εκλογές κάποιες ημέρες με μετακίνηση έρχονταν Αναισθησιολόγοι από τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων. Μετά τις εκλογές τίποτα!!!

Μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ προσλήφθηκε ένας Ιδιώτης Αναισθησιολόγος με Δελτίο παροχής υπηρεσιών. Έμεινε στο Νοσοκομείο 15 ημέρες (16-31 Αυγούστου). Στη διάρκεια των 15 ημερών έκανε έξι εφημερίες και ήταν εκεί όλα τα πρωινά. Από 1 Σεπτεμβρίου το Νοσοκομείο είναι και πάλι με μία Αναισθησιολόγο.

Προγραμματίστηκε από 16 Σεπτεμβρίου και για 4 ημέρες να καλύψει το Νοσοκομείο ένας Αναισθησιολόγος με μετακίνηση από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Στο Νοσοκομείο της Λευκάδας χειρουργούνται μόνο έκτακτα περιστατικά. Τα τακτικά χειρουργεία σταμάτησαν. Τα έκτακτα περιστατικά που διακομίζονται κινδυνεύουν.

Επισφάλεια στα περιστατικά που χειρουργούνται υπάρχει και από τις ελλείψεις Καρδιολόγων καθότι γίνονται χειρουργεία χωρίς καρδιολογική κάλυψη.

Από 4 Καρδιολόγους έμειναν δύο και ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω εξάντλησης.

Υπάρχει ένας Νεφρολόγος που καλύπτει επείγοντα περιστατικά, τα τακτικά ιατρεία και την Μ.Τ.Ν. που λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Κάποιες φορές έρχεται Νεφρολόγος από Νοσοκομείο Φιλιατών να καλύψει εφημερίες.

Ο Αξονικός τομογράφος 16 τόμων ολοκαίνουργιος δεν λειτουργεί. Ένα με δύο έκτακτα περιστατικά την ημέρα διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας που έχει παλαιό αξονικό 2 τομών 20ετίας. Δικαιολογία είναι η αδυναμία χρήσης του εγχυτή.

Σε αυτά τα έκτακτα περιστατικά θα πρέπει να προστεθούν και τα τακτικά περιστατικά που πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν αξονική.

Ασθενείς με καρκίνο της Λευκάδας ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Παρακολουθούνται από ογκολόγους στα Γιάννενα, συνταγογραφείται η αξονική που γίνεται στην Πρέβεζα ή την Άρτα και επιστρέφουν στα Γιάννενα για εκτίμηση.

Τακτικά και έκτακτα περιστατικά κάνουν αξονική στην Πρέβεζα σε μηχάνημα 20ετίας 2 τόμων με περισσότερη ακτινοβολία και χαμηλότερη ποιότητα. Επίσης δεν λειτουργεί ο υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος. Δεν έχει γίνει ούτε μία μαστογραφία.

Οι ασθενείς παραπέμπονται σε Ιδιωτικά κέντρα. Κατά περίεργο τρόπο όλοι οι μαστογράφοι των Νοσοκομείων της Ηπείρου πλην Ιωαννίνων δεν λειτουργούν!!!

Σας κοινοποιούμε παραπεμπτικά, ενημερωτικά σημειώματα των γιατρών και της Διοίκησης του Νοσοκομείου σχετικά με τη λειτουργία του αξονικού.

Ο Διοικητής λέει ότι δεν λειτουργεί ο εγχυτής λόγω έλλειψης εκπαίδευσης καλύπτοντας τον πραγματικό λόγο που είναι οι ελλείψεις υλικών. Οι γιατροί αποκαλύπτουν την έλλειψη υλικών

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα μείζονα προβλήματα του νέου Νοσοκομείου της Λευκάδας”.

2 Σχόλια

  1. Ετσι ειχε γινει και πριν καμποσα χρονια στο Νοσοκομειο Αγρινιου για τις πλακες και τα εγκαινια. Ο οργανισμος ειναι απο το 1970 με τα παλια κρεβατια του παλιου Νομαρχειακου Νοσοκομειου που θελουν να στεγασουν ταχα μου ταχα μου αλλες υπηρεσιες του δημοσιου δεθεν να εξοικονωμησουν χρηματα απ τον κρατικο προιπολογισμο αλλα τιποτε το παλιο νοσοκομειο ριμαζει μεχρι να γκρεμιστει για να το ανατηλωσουν μετα με τα πενταπλασια εξοδα οι αυλικοι των υπουργειων. Ο Ελληνας τρις και εξιντα ταλαρα και οι αρχοντες τρις και εκατομ/ρια. Ετσι παει αιωνες τωρα. Ολα για τα κατομ/ ρια που ελεγε και ο μακαριτης ο Γιωργαρος ( ο Ζαμπέτας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button