Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ποδηλατική διαδρομή των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου στα πλαίσια της ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Η αθλητική δραστηριότητα περιλάμβανε ποδηλατική διαδρομή στην περιφερειακή οδό της πόλης που οδηγεί από το Αιτωλικό στο Λιμάνι του Μεσολογγίου στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικό του σχολείου κα Σύρρου Πηνελόπη, φιλόλογος και Τσάτσος Γεώργιος, εικαστικός.

Μέσω της διαδρομής αυτής οι μαθητές ήρθαν σε βιωματική επαφή με σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως η θέση όπου σταθμεύουν τα αποδημητικά πουλιά φλαμίνγκος, το σπίτι του Βύρωνα στο Μεσολόγγι, η λιμνοθάλασσα και φυσικά το λιμάνι του Μεσολογγίου και τα σκάφη όπου σταθμεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται τόσο για τον ποδηλατικό εξοπλισμό (κράνη εν κινήσει) όσο και για την ασφαλή διέλευση των ποδηλατών. .

Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η διοικήτρια της Τροχαίας Μεσολογγίου κα Ελένη Βούρβαχη, την οποία το σχολείο ευχαριστεί θερμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button