«Πνίγηκαν» στη λάσπη Καινούργιο-Κ. Τραγάνα, επί ποδός η Πυροσβεστική (φωτο-video)

«Μάχη» δίνουν οι κάτοικοι να καθαρίσουν και να περισώσουν τις περιουσίες τους-στην Κάτω Τραγάνα τα περισσότερα προβλήματα

«Μάχες» με τη λάσπη δίνουν οι κάτοικοι του Καινουργίου και ειδικά του οικισμού της Κάτω Τραγάνας Παραβόλας, που όλο το βράδυ δοκιμάστηκε σκληρά από την έντονη βροχόπτωση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το Λιγόρεμα και να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Σπίτια, αποθήκες, υπόγεια, δρόμοι, καλυμμένα όλα με λάσπη. Με λάστιχα και εργαλεία ανά χείρας επιχειρούν να καθαρίσουν και να περισώσουν ότι μπορούν. Απανωτές κλήσεις δέχθηκε η Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων σε Αγρίνιο, Καινούργιο και Κάτω Τραγάνα. Πενταμελής οικογένεια εγκλωβίστηκε και απαιτήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της καθώς και σε μία ακόμη περίπτωση ενός ατόμου στο Καινούργιο.


Τα όσα δήλωσε στην κάμερα του AgrinioTV ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου, Αντιπύραρχος Γιάννης Χασάνης:

Συνεργεία Δήμου, Περιφέρειας, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας συνδράμουν, με τους κατοίκους να εκφράζουν οργή για το γεγονός ότι προκλήθηκαν πλημμύρες ξανά στο ίδιο σημείο όπου σημειώθηκαν οι μεγάλες ζημιές του 2017.

Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το Λιγόρεμα μάλιστα «έσπασε» κι άλλο ρέμα, γεμίζοντας με λάσπη την οδική αρτηρία αλλά και περιουσίες στην Κάτω Τραγάνα:

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Δείτε φωτογραφίες:

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Καινούργιο