Γεγονότα

"Πνιγμένοι" στο νερό κάτοικοι της Παντάνασσας Αγρινίου! (video-φωτο)

plimmires-pantanassa (1)

Εδώ και μήνες, περίπου είκοσι κάτοικοι της Παντάνασσας της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων του Δήμου Αγρινίου, είναι υποχρεωμένοι να ζουν μέσα σε μια λίμνη, πνιγμένοι στην κυριολεξία από τα νερά που κατεβαίνουν από τα ορεινά, που δεν έχουν καμιά έξοδο διαφυγής.

Το φαινόμενο που υπάρχει στην περιοχή είναι μοναδικό, μιας και τεράστιες ποσότητες νερού αναβλύζουν από παντού: Από χωράφια και δρόμους, μέχρι και από τις αυλές αλλά και τα θεμέλια των σπιτιών, δημιουργώντας παντού ρυάκια και μικρές λίμνες!

Η κατάσταση είναι δραματική και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα που σύμφωνα με τους κατοίκους έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της παντελούς έλλειψης πρόβλεψης διαφυγής των νερών, μέσα από ένα τεχνικό έργο, όχι κάποιου σημαντικού κόστους.

Όπως λένε, παλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα, όμως πριν δέκα χρόνια περίπου, για τις ανάγκες έργου άρδευσης μπαζώθηκε μια διώρυγα και έσπασαν μικρά τσιμεντένια αυλάκια που βοηθούσαν στην απομάκρυνση αυτών των υδάτων προς την λίμνη. Από τότε τα νερά δεν έχουν έξοδο διαφυγής.
Ειδικότερα φέτος που ο χειμώνας είχε συνεχείς και σφοδρές βροχοπτώσεις, το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί. Έτσι, το έδαφος δεν αντέχει άλλο νερό και αυτό αναβλύζει από παντού, προκαλώντας ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους, μερικοί εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι και ανήμποροι.

plimmires-pantanassa (2)

Κάποιοι μάλιστα δεν άντεξαν και υποχρεώθηκαν να φύγουν, ενώ έντονα είναι τα παράπονα για τις αρμόδιες αρχές, που αν και γνωρίζουν δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής το παραμικρό.

Η μόνη λύση είναι η δημιουργία – διάνοιξη ενός αύλακα όπου όλα αυτά τα νερά θα διοχετεύονται και θα χύνονται στην Τριχωνίδα. Σε διαφορετική περίπτωση ζωές και περιουσίες είναι σε διαρκή κίνδυνο με δεδομένη πλέον την υποβάθμιση.

Οι εικόνες από την περιοχή είναι χαρακτηριστικές:

plimmires-pantanassa (3)

plimmires-pantanassa (4)

plimmires-pantanassa (5)

plimmires-pantanassa (6)

plimmires-pantanassa (7)

plimmires-pantanassa (8)

plimmires-pantanassa (9)

plimmires-pantanassa (10)

plimmires-pantanassa (11)

plimmires-pantanassa (12)

plimmires-pantanassa (13)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button