Γεγονότα

"Πνίγηκαν" στον Πλάτανο Καλυβίων (φωτο)

geg-plimmyra-platanos1Πλημμύρισαν στον Πλάτανο Καλυβίων χωράφια με καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ακτινιδίων, αλλά και η οικία του κ. Αποστόλη Λαθύρη, μετά την καταρρακτώδη βροχή που σημειώθηκε σήμερα. Χωμάτινο αποστραγγιστικό αυλάκι, υπερχείλισε με αποτέλεσμα τεράστια ποσότητα υδάτων να εισρεύσει σε κτήματα, σπίτια και αποθήκες στο σημείο που ήταν κάποτε ο σταθμός του τραίνου, όπως έχει αναρτήσει το τοπικο site kalyvia.gr

geg-plimmyra-platanos2

Όπως  είπαν ο κ. Λαθύρης και ο γείτονας του Γρηγόρης Χειμμαριώτης, ο αύλακας αρμοδιότητας του πρώην ΓΟΕΒ, έχει να καθαρισθεί αρκετά χρόνια, ενώ όπως καταγγέλλεται, κάποιοι έχουν τοποθετήσει μέσα στο χαντάκι μεγάλες σιδερένιες πόρτες για να αρδεύουν με αποτέλεσμα να εμποδίζεται κατά κάποιο τρόπο η απορροή των νερών.

Το σημείο επισκέφθηκε νωρίτερα και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, κ. Γιάννης Τέγας, για να ενημερωθεί και να προχωρήσει σε λήψη μέτρων.

Ο κ. Τέγας  δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στο αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής, απόφραξη του καναλιού από τις σιδερένιες πόρτες (πράγμα που είναι ευθύνη του τοπικού ΤΟΕΒ) , αλλά και εργασίες καθαρισμού του ποταμού Δίμηκου (που “διώχνει” τα νερά της Λυσιμαχείας προς τον Αχελώο) στην περιοχή Αγγελοκάστρου, που όπως φαίνεται όταν υπάρχουν μεγάλοι όγκοι νερού, επίσης αντιμετωπίζει ζητήματα υπερχείλισης.

Πάντως ο κ. Λαθύρης, βρίσκεται σε απόγνωση και δεν ξέρει σε ποιον αρμόδιο να απευθυνθεί και πιθανόν να προσφύγει σε δικαστική αγωγή κατά παντός υπευθύνου.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και ο ίδιος και η οικογένεια του δεν έχουν που να μείνουν αυτό το βράδυ.

geg-kalyvia-plhmmyra1Nωρίτερα σήμερα  το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την περιοχή, προκάλεσε τπροβλήματα και στα Καλύβια, με σφοδρή βροχόπτωση και μικρή χαλαζόπτωση, που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αυλές μερικά ποιμνιοστάσια, περιβόλια και χωράφια…

Σε μια-δυο περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απάντληση υδάτων σε σπίτια και αυλές.

geg-kalyvia-plhmmyra2Ευτυχώς η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν ολιγόλεπτη και αποφεύχθηκαν νέες ζημιές στα εσπεριδοειδή, λίγες μέρες πριν συγκομισθούν.

Πάντως και η κίνηση των οχημάτων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία, αφού η πυκνότητα της βροχής και οι ποσότητες του βρόχινου νερού ήταν αρκετά μεγάλες στο οδικό επαρχιακό δίκτυο.

geg-kalyvia-plhmmyra3

geg-kalyvia-plhmmyra4http://kalyvia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close