Τέχνες

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Τσούκα "Το Μοναστηράκι Βόνιτσας"

epi-parousiasi-vivlio-monastiraki
Στο κατάμεστο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στο Μοναστηράκι,διεξήχθη η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γεωργίου Ν. Τσούκα: “ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ” τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, απο τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και το Σύλλογο Μοναστηρακιωτών Αθήνας.
 Το προαύλιο του σχολείου ήταν γεμάτο κόσμο και ξεφυλλίστηκε, σελίδα τη σελίδα, ολόκληρη η ιστορία του Μοναστηρακίου και των ανθρώπων του, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στην πολυετή έρευνα για τη συγγραφή του βιβλίου, από τον Γεώργιο Ν. Τσούκα, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη πολιτισμού στις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Αθήναςκα.  Γεωργία  Μακρυγιάννη και χαιρέτησαν την παρουσίαση:

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης και ο Ιερέας πάτερ Απόστολος Παλαιογιάννης.
Και για το βιβλίο μίλησαν οι:
-Η  κα.  Λιλίκα Κακούρη – Αρνή  καθηγήτρια- φιλόλογος και
-Η  κα.  Μαρία Λούντζη – Πετροπούλου  καθηγήτρια- θεολόγος
Στο τέλος μίλησε ο συγγραφέας Γεώργιος Τσούκας ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυετή έρευνα για τη συγγραφή του βιβλίου, αναζητώντας στοιχεία, ερευνώντας κείμενα και διασταυρώνοντας πληροφορίες με σκοπό την μεταλαμπάδευση της ιστορίας του τόπου του στις νεώτερες γενιές και ευχαρίστησε τους ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button