ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πλήθος ερωτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Από τον ημιμαραθώνιο και τα ΚΔΑΠ, στα απορριμματοφόρα και τους πεζοδρόμους που σύντομα, βάφονται...

Σε πολλά ερωτήματα κλήθηκε χθες Δευτέρα να απαντήσει ο δήμαρχος Αγρινίου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέραν της πρότασης για αναβολή του ημιμαραθωνίου, έγινε γνωστό ακόμη πως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του προϊσταμένου Παιδείας και Αθλητισμού κ. Μουρτζιάπη.

Για τα τεστ κορωνοϊού, ο κ. Βασιλείου (ΚΟΙΠΑ) ενημέρωσε για τους ελέγχους που θα γίνουν σε εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα τη λειτουργία τους. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε έλεγχοι να γίνουν και στους Δημοτικούς Συμβούλους.
Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου ζήτησε να ενισχυθεί ο δήμος με σχολικές καθαρίστριες και τροχονόμους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ακόμη, τέθηκε το ζήτημα της μετατροπής του νοσοκομείου Αγρινίου, σε νοσοκομείο αναφοράς. Τονίστηκε απ’όλες τις παρατάξεις πως υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, αυτό είναι ανέφικτο και ζητήθηκε η ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος σε προσωπικό και υποδομές.

Ως προς την προμήθεια απορριμματοφόρων μετά από ερώτημα του κ. Μερμίγκη, ο κ. Παπαναστασίου απάντησε πως ο δήμος πέραν της επιχορήγησης που έλαβε από το ΥΠΕΣ (900.000 ευρώ), θα προχωρήσει και την δανειοδότηση που αποφάσισε, για προμήθεια μηχανημάτων, μιας και ο στόλος του δήμου είναι γερασμένος. “Έχουμε οχήματα από τη δεκαετία του ’90. Χρειάζεται ολική ανανέωση, όχι μόνο σε απορριμματοφόρα, αλλά και σε σάρωθρα, πλυντήριο κάδων κλπ”, είπε ο κ. Παπαναστασίου.

Ο κ. Καραμητσόπουλος έθεσε το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας σε κενά και εξοπλισμό, ενώ ο κ. Ζώης έθεσε το ζήτημα των προβλημάτων που παρατήρησε στο κέντρο της πόλης, όπου πριν κλείσει η αγορά , γίνονταν αποκομιδή από το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης, προκαλώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Για το ΣΔΕ ο δήμαρχος τόνισε πως τα προβλήματα είναι γνωστά και υπαρκτά και όπως διαπιστώνει και σε αυτήν την περίπτωση πως διάφορες δομές δημιουργούνται χωρις να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Ο κ. Παπανικολάου, ζήτησε τον καθαρισμό του ρέματος πλησίον του 7ου Δημοτικού Σχολείου και στην περιοχή Πευκάκια, πλησίον του αλσυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου.

Συζήτηση έγινε και για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid στην περιοχή του Αγρινίου και τα προβλήματα που παρατηρούνται με τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ.

Για την ηλεκτροκίνηση και το πρόγραμμα ΒΑΑ ακόμη ρωτήθηκε ο κ. Παπαναστασίου, που έκανε γνωστό πως ο δήμος περιμένει προσκλήσεις για να εντάξει έργα και πως βρίσκεται σε φάση χωροθέτησης φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ηλεκτροκίνηση θα προχωρήσει, ενώ σχετικά με ερώτηση που δέχθηκε για το ρέμα Ρεμπελιά , είπε πως το ρέμα χρειάζεται πλήρη οριοθέτηση ώστε να προχωρήσει η διάνοιξη προς την Ελευθερίου Βενιζέλου και να προωθηθεί η ανάπλαση της περιοχής. Διευκρινίστηκε πάντως πως η παρέμβαση έχει μπροστά της γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία.

Σχετικά με τις πεζοδρομήσεις και τις σημάνσεις στο κέντρο (ερώτημα του κ. Καμμένου) , ο δήμαρχος Αγρινίου είπε πως στα σχέδια του δήμου είναι να μπουν ρυθμιζόμενες μπάρες, ενώ οι δρόμοι που μετατράπηκαν σε πεζοδρόμους θα βαφτούν, ώστε να ξεχωρίζουν και να τους “συνηθίσουν οι πολίτες”. Έκανε γνωστό ακόμη πως από τις 14 Αυγούστου διορθώθηκε το πρόβλημα στην οδό Παπαφώτη και το φανάρι διαρκεί πλέον περισσότερο κι έτσι δεν δημιουργούνται ουρές αυτοκίνητων, εξαιτίας της πεζοδρόμησης στην οδό Βότση.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως συμφωνεί με την αναβολή του ημιμαραθωνίου μετά από ερώτηση του Στ. Καμμένου, με τον οποίο μάλιστα είχε αντιπαράθεση για το θέμα των περιστατικών στο ΔΑΚ, εξαιτίας της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα ΚΔΑΠ ο κ. Βασιλείου, έκανε γνωστό οτι ο δήμος θα προσπαθήσει να πάρει όλα τα παιδιά που έχουν καταθέσει αίτηση στα δημοτικά ΚΔΑΠ και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. “Δεν μπορούμε όμως να σηκώσουμε το βάρος των παιδιών που “κόπηκαν” στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ”, συμπλήρωσε ο κ. Βασιλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button