Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Στη φυλακή όποιος τους εμποδίζει!

pleistiriasmoi-xyloΤο “ακανθώδες” θέμα με τους πλειστηριασμούς “απέκτησε” ακόμη ένα… επεισόδιο. Την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει ακόμη και φυλάκιση για όποιον τους εμποδίζει.

Μπορεί οι φυσικοί πλειστηριασμοί να έχουν αναβληθεί για την ώρα αλλά η κυβέρνηση ικανοποίησε ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα των συμβολαιογράφων. Με τροπολογία που έφερε στη Βουλή προβλέπονται οι ποινές για όποιον εμποδίζει τη διαδικασία. Και μπορεί η ποινή να είναι ακόμη και φυλάκιση έως έξι μήνες.

Πλειστηριασμοί: Η τροπολογία στη Βουλή

Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη (20.12.2017). Προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος μπαίνει και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους.

Λόγοι δημοσιονομικού συμφέροντος

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή.
newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close