ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Πληρωμές υπόλοιπων ενιαίας ενίσχυσης 2019 και πριν τον Ιούνιο

Άφησε παράθυρο για αποπληρωμή όσων παραγωγών δεν έλαβαν τα χρήματά τους ακόμα και πριν τον Ιούνιο ο Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα με αφορμή ερώτηση της βουλευτού κας Πέρκα σε σχέση με τα προβλήματα των παραγωγών στο νομό Φλώρινας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε γραπτώς στη Βουλή στο σχετικό χρονοδιάγραμμα και άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για παραπάνω από μια πληρωμές ακόμα και πριν τον Ιούνιο, αντί μιας τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, για προβλήματα λόγω μεταβολών στο χαρτογραφικό υπόβαθρο και δασικών χαρτών είπε ότι: «τα αποτελέσματα της εξέτασης ενστάσεων θα ληφθούν υπόψη στον τελικό υπολογισμό των ενισχύσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί, οι οποίες θα καταβληθούν σε επόμενες πληρωμές μέχρι τον μήνα Ιούνιο του έτους 2020».

Ταυτόχρονα σε σχέση με τους απλήρωτους λόγω προβλημάτων με την τηλεπισκόπηση τόνισε ότι: «ποσά ενίσχυσης που ενδέχεται να προκύψουν από την εξέταση ενστάσεων, θα καταβληθούν μέσω των πληρωμών που θα διενεργηθούν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2020».

Οι πληρωμές που θα γίνουν δεν θα αφορούν μόνον την Φλώρινα, αλλά όλη τη χώρα

Τέλος, γνωστοποίησε ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που δεν πληρώθηκαν την ενιαία, γιατί εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού, καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών. Και οι συγκεκριμένοι, προφανώς θα πληρωθούν σε κάποια συμπληρωματική πληρωμή ως τον Ιούνιο.

agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button