Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε λίμνη μετατράπηκε το Μεσολόγγι (video)

Λίγη ώρα βροχής ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν πολλά σημεία της πόλης του Μεσολογγίου και να γίνουν ζημιές σε σπίτια.

Οι περισσότεροι δρόμοι είναι αδιάβατοι, καθώς το νερό έχει σκεπάσει τα πεζοδρόμια και αρκετά ημιυπόγεια και ισόγεια σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Επειδή το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο, κάποιοι έχουν προμηθευτεί αντλίες για να βγάζουν τα νερά από τα σπίτια τους.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που διαμένει κοντά στην περιοχή Ταμπακαριά μιλώντας στο aixmi-news.gr εξέφρασε το παράπονό της για το γεγονός ότι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για την απάντληση των νερών από το σπίτι της και έλαβε άρνηση. Το νερό ωστόσο μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού, όπου υπήρχε το αυτοκίνητο και τα ποδήλατα της οικογένειας, καθώς και αντικείμενα που ήταν αποθηκευμένα, αλλά και το λεβητοστάσιο που υπέστη ζημιά.

Στην περιοχή Ταμπακαριά, οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια. Όπως είπαν οι ίδιοι πριν από τρεις ημέρες περίπου τα φρεάτια είχαν καθαριστεί όμως δεν δούλεψε το αντλιοστάσιο για να απορροφήσει τα νερά γι’ αυτό προκλήθηκε αυτή η ζημιά.

Επίσης πλημμύρες παρατηρήθηκαν και στο Αλμυράκι και σε αρκετές κάθετες, προς την οδό Κύπρου, οδούς.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που μένει κοντά στο ΚΑΠΗ δεν μπορεί πλέον να κατοικήσει στο σπίτι του, καθώς οι ζημιές που υπέστη είναι πολύ σοβαρές. Οι γύρω δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Ακόμα και τα αυτοκίνητα είναι αδύνατο να διασχίσουν αυτά τα σημεία.

Η αντιδήμαρχος καθημερινότητας Περσεφόνη Μελαχρή, βρέθηκε άμεσα κοντά στα προβλήματα, προσπαθώντας να βοηθήσει τους κατοίκους οι οποίοι της εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button