Άποψη

Πλήγμα στην καρδιά της Δημοκρατίας

epi-ert1Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας καταγγέλλει την πρωτοφανή ενέργεια της τριτοκομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού χαρακτήρα, καταφέρνοντας σοβαρό και πολύπλευρο πλήγμα στη λειτουργία της δημοκρατίας.

Κύριος εκφραστής της απαράδεκτης από όλες τις πλευρές ενέργεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και «συνάδελφος μας» κ. Κεδίκογλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες εμφανιζόταν και διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σήμερα στο «διάγγελμα» του μίλησε για σκάνδαλα και ατασθαλίες χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τονίζουμε πως ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί τεράστιο πλήγμα στη δημοσιογραφία στην ελεύθερη έκφραση, τον πολιτισμό  και στερεί από τους πολίτες το δικαίωμά τους σε αξιόπιστη, ισορροπημένη κι πλουραλιστική ενημέρωση.

Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση θα περάσει στη ιστορία ως η Κυβέρνηση που προσπάθησε να καταστήσει την Ελλάδα μέσα σε μια μέρα τη μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν θα έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τον αγώνα που δίνουν ώστε να μην επιτρέψουν να σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως προβλέπουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Η απόφαση της για  «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, δεν πρόκειται να περάσει.

 

Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών

Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button