Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πλιάτσικο την ώρα της καταστροφικής φωτιάς στην Αιγιάλεια

«Γύρω μας, παντού πανικός και οι επιτήδειοι να έχουν κρεμαστεί από τα μπαλκόνια»

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ο Τ. Δ. μόνιμος κάτοικος Καμαρών. Μιλώντας στο tempo24, μετέφερε τα όσα έζησε την ημέρα της μεγάλης φωτιάς στην Αιγιάλεια, την καταστροφή που έβλεπε μπροστά του, τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, αλλά και το … πλιάτσικο που γινόταν την ώρα που έτρεχαν όλοι να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή…», μας λέει ο Τ.Δ. και συνεχίζει με τρεμάμενη φωνή. «Από τη στιγμή που έπρεπε να εγκαταλείψουμε, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Έβλεπα το σπίτι μου κι έλεγα από μέσα μου: «Μήπως είναι η τελευταία φορά που το βλέπω;», Οι σκέψεις μου, μαύρες σαν το καπνό που είχε τυλίξει τα πάντα. Φύγαμε, όπως όλοι στο χωριό και πήγαμε σε ασφαλές μέρος». Λίγο αργότερα, όμως, έμαθαν κάτι που τους αναστάτωσε πολύ. «Γίνεται πλιάτσικο στα σπίτια μας…


Ακούσαμε και όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκα πολύ. Ενημερώσαμε άμεσα την Αστυνομία. Ευτυχώς έδρασε έγκαιρα. Λίγο μετά, πήγα σπίτι μου. Αυτό που είδα, δεν θα το ξεχάσω… Γύρω μας, παντού πανικός και οι επιτήδειοι να έχουν κρεμαστεί από τα μπαλκόνια, να προσπαθούν να σπάσουν παράθυρα, άλλοι να έχουν μπεις σε πισίνες… Απίστευτο!», συνεχίζει τη συγκλονιστική του περιγραφή στο tempo24 ο Τ.Δ. Ευτυχώς, η Αστυνομία έδρασε έγκαιρα.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν πώς να κινηθούν μέσα στο χάος, που είχε προκληθεί από τη φωτιά και με αστραπιαίες κινήσεις, απομάκρυναν τους δράστες, για τους οποίους φάνηκε ότι η απειλή για τη ζωή τους, δεν είχε καμία σημασία… Αυτό που τρόμαξε ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, είναι ότι δεν περίμεναν καν, να απομακρυνθούν οι φλόγες.

Όμως υπήρξαν και καταγγελίες, που εντοπίστηκαν ύποπτες κινήσεις από κάποιους στα καμμένα, αρκετές ώρες μετά την οριοθέτηση της φωτιάς με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και σε αυτήν περίπτωση.

tempo24.news

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button