ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Πλεύρης: Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί αποζημίωση από τη Novartis

Συστήνεται επιτροπή διαπραγμάτευσης

Τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης ώστε το Δημόσιο να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis γνωστοποίησε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που «επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα» από τη Novartis, η κυβέρνηση της ΝΔ «προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει» η εταιρεία και να αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο «για τις παράνομες πρακτικές της».


Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ενέργειες, όπως η εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης και η «εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ».

Πλεύρης: Η ανακοίνωση για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τη Novartis

«Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευσή μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία Novartis για το σύνολο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης
β) εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και
γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.
Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία, η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της».

Πηγή: iefimerida.gr


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button