ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πλατεία «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» απέκτησε το Αγρίνιο (φωτο)

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η ονοματοθεσία της πλατείας «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων»  στον Άγιο Κωνσταντίνο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου, την Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου, το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας και το Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά :


«Με την ονοματοθεσία της συγκεκριμένης πλατείας κρατάμε ζωντανή την ιστορία των Μικρασιατών και των Ποντίων  συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Δεν λησμονούμε  ότι, χωρίς γνώση της ιστορίας, δεν υπάρχει εθνική συνείδηση. Η σημερινή εκδήλωση ξυπνά μνήμες από την εποχή που ο,  υπό διωγμόν,  Ελληνισμός της Μικράς Ασίας  και του Πόντου άφηνε πίσω του τα ιερά και τα όσια. Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα  σε όλους τους Μικρασιάτες και Πόντιους που κατάφεραν να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν. Που έγιναν πόλος προκοπής και φώτισαν το μέλλον των επόμενων γενιών».

Ο προέδρος της Κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου Θ. Σειτανίδης σημείωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το μαζικό έγκλημα παραμένει ατιμώρητο και από εδώ σήμερα στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα παραμένει ζωντανό το αίτημα μας για δικαιοσύνη και αναγνώριση της γενοκτονίας και της μικρασιατικης καταστροφής».

Ευχαριστίες προς την Δημοτική Αρχή εξέφρασαν οι πρόεδροι των συλλόγων κ. Ανδριάννα Γκούρλια και Δήμος Σιδηρόπουλος ενώ ο κ. Θ. Γαμβρούλης διάβασε συγκινημένος το ποίημα «Ματωμένη πατρίδα» της Ολυμπίας Κανιώτη.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Βουλευτής Γ. Βαρεμένος, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Καλαντζής Μ. Παπαγεωργίου, Π. Μαρνέζος , Γ. Καραμητσόπουλος, η πρόεδρος της Κοιν. Αγρινίου Φ. Βλάχου, ο πρόεδρος της Κοιν. Καλυβίων Δ.Αναστασίου , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σ. Κωστίκογλου.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button