Ροή Ειδήσεων

Πιθανώς ούτε το καλοκαίρι του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η πρόσβαση τους Εγκρεμνούς

lif-egkremnoi-maiosΣε κανένα τέλμα δεν βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης σεισμού του Δήμου, ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας απαντώντας ερώτηση του Βασίλη Αραβανή, απαριθμώντας τα αναλυτικά.

“Αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο του 1.400.000 ευρώ και οι όποιες ενδιάμεσες διακοπές έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες.
Εκτελούνται έργα στα χωριά που δεν είναι μόνο στη νότια Λευκάδα, αλλά αφορούν συνολικά παρεμβάσεις σε 19 χωριά καθώς εκτελείται και το έργο των 840.000 που αφορά τα τρία χωριά Αθάνι, Δράγανο και Κομηλιό.

Στα έργα επίσης των σεισμών έχουμε συμβασιοποίηση και μέσα στο Γενάρη θα ξεκινήσουν οι εργολάβοι το έργο αλλαγής αγωγού δικτύου που ξεκινάει από τον Πόντε μέχρι το διοικητήριο ύψους 562.000, υπογράφτηκε προχθές έργο ύψους 584 000, που αφορά την αλλαγή του του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Νυδρί, την αλλαγή του δικτύου στο Φτερνό, την κατασκευή στην Λυγιά μεγάλης δεξαμενής και άλλες παρεμβάσεις, καθώς και το έργο που αφορά την αντικατάσταση του δικτύου στους Σφακιώτες από το εργοστάσιο του Καλλιμάνη ύψους 247.000 και μέσα στο Γενάρη θα έχουν συμβασιοποιηθεί και τα υπόλοιπα έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί σε σε ποσοστό περίπου 90% των χρημάτων που είχαν.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Επίσης εκτελείται το έργο των 158.000, που αφορά παρεμβάσεις σε δίκτυα αποχέτευσης όπου υπάρχουν βιολογικοί καθαρισμοί.

Όσον αφορά τα δύο μεγάλα έργα που εκτελεί το υπουργείο, ανέφερε ότι πριν τρεις μέρες υπήρξε σύσκεψη με το γραφείο ΥΠΟΜΕΔΙ της Πρέβεζας,λέγοντας ότι σε ότι αφορά το Γιαλό, έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση ενός κομματιού 300 μέτρων στην κορυφή καθώς θα γίνουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις, υπήρξε ρητή δέσμευση και του προϊσταμένου ότι το έργο θα παραδοθεί κανονικά στο Γιαλό και έχει ζητηθεί και ένα επιπλέον συμπληρωματικό ποσό για να εκτελεστούν έργα που αφορούν τη διευθέτηση του χειμάρρου στο τέλος του δρόμου.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στους Εγκρεμνούς, ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά το έργο, οι μελέτες εφαρμογής από την πλευρά του εργολάβου, πάνε
και έρχονται, καθώς ζητούνται διορθώσεις και υπάρχει μία δέσμευση του εργολάβου ότι μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, θα καταθέσει την οριστική μελέτη εφαρμογής, για να τύχει έγκρισης και να ολοκληρωθεί πρώτη φάση του έργου ύψους 2.800 χιλιάδων ευρώ, κανονικά μέχρι το καλοκαίρι, δηλαδή το τμήμα του δρόμου μέχρι το πρώτο πάρκινγκ.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι τεχνικό και αφορά στην σκάλα που οδηγεί στην παραλία, καθώς υπάρχει δυσκολία στην τεχνητή επίλυση για να πληρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας, τμήματα των βράχων έχουν αποκολληθεί ώστε να μπορεί να πακτωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο εργολάβος θα καταθέσει πρόταση μελετητική για το ποια λύση δίνει και θα αποφασίσει το υπουργείο.

Για το ζήτημα της Σκάλας που δημιουργεί ουσιαστικά και το πρόβλημα της πρόσβασης, η υπόσχεση που μας δόθηκε και από τον Υπουργό Κ Σπίρτζη είναι ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί. Ωστόσο έχω επιφύλαξη για τους Εγκρεμνούς τουλάχιστον για το κομμάτι που αφορά τη σκάλα αν θα έχει παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι, συμπλήρωσε ο δήμαρχος Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close