Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Περσεφόνη Πιστιόλη: “Μαζί ως συνοδοιπόροι με βαθιές τομές-προτάσεις και ριζικές αλλαγές”

Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ

Στην πρώτη της συνέντευξη η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία Περσεφόνη Πιστιόλη, μιλά για όλους και για όλα.

Τις εξελίξεις που πυροδότησε η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τις ενστάσεις που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, το επικείμενο έκτακτο συνέδριο του Κινήματος και το τι αυτό σηματοδοτεί.


Η “επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ” που τίθεται ως απαιτούμενο από ορισμένα στελέχη, είναι ακόμη ένα ζήτημα όπου η κ. Πιστιόλη καταθέτει την άποψη της, ενώ ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το “φλερτ” που επιχειρεί με την προσέγγιση στον χώρο, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία της για την επίδοση του ΚΙΝΑΛ, ειδικά σε τοπικό επίπεδο σε μια περιοχή που ” υπήρξε πάντοτε σημαντικός αρωγός της Δημοκρατικής Παράταξης”.

“Όλες οι δομές του νομού μας χρειάζονται στήριξη και ανάδειξη, γιατί οι ευκαιρίες, που  παρουσιάζονται είναι πολλές”, τονίζει ακόμη  η κ. Πιστιόλη, που θεωρεί πως βασική προτεραιότητα για την Αιτωλοακαρνανία, θα πρέπει να είναι οι υποδομές, οι οδικοί άξονες ειδικότερα και η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Αναλυτικά για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Πιστιόλη, σχολιάζει:

“Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκάλεσε αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα και στο Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΙΝΑΛ οδεύει πλέον σε Συνέδριο και γενικότερα εκφράζονται φόβοι για το εγχείρημα. Ποια είναι η άποψη σας;

H  Συμφωνία των Πρεσπών κατέδειξε στον  μέγιστο βαθμό την ανικανότητα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  να διαχειριστεί τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και να λειτουργήσει  προς το συμφέρον της χώρας.

Χωρίς καμία εθνική συνεννόηση να έχει προηγηθεί , πάρθηκε μια απόφαση από το Ελληνικό κοινοβούλιο με ένα άνευ προηγουμένου αλισβερίσι βουλευτών και από άλλους κομματικούς χώρους προκειμένου να κυρωθεί η συμφωνία αυτή που παραχωρεί στα Σκόπια Μακεδονική εθνότητα, ιθαγένεια και Μακεδονική γλώσσα. Τέτοιες κωμικοτραγικές καταστάσεις δεν έχει ξαναζήσει ποτέ το Ελληνικό κοινοβούλιο,  με ζητήματα μάλιστα που αφορούν την εθνική υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού.

Όσον αφορά τώρα το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής ο κύριος Θεοχαρόπουλος, ενώ άλλα είχε δηλώσει αρχικά, τελικά ψήφισε τη Συμφωνία και τέθηκε κατά συνέπεια εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την κα Γεννηματά.

Αποφασίστηκε έτσι μετά τις αποχωρήσεις του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ να πάμε σ ένα ανοιχτό συνέδριο εκλογής οργάνων από τη βάση και ισχυροποίησης του χώρου μας ενωμένοι  με όσους θέλουν και μπορούν. Άρα ο μόνος ουσιαστικός φόβος είναι αυτός των αντιπάλων μας που φοβούνται την ενιαία φωνή μας και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι μας επιστρέφουν καθημερινά πίσω στο πολιτικό τους  σπίτι διαψεύδοντάς τους.”

Συμμερίζεστε τις απόψεις κάποιων συντρόφων σας πως δεν συντρέχει πλέον λόγος να υφίσταται αυτός ο φορέας της κεντροαριστεράς και πως θα πρέπει να επιστρέψει ο χώρος πάλι σαν ΠΑΣΟΚ, με το όνομα και το σήμα του;

“Είναι σίγουρο ότι οι αγνοί δημοκράτες αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ που τολμώ να πω ότι ταύτισαν όλη τη ζωή τους από το 1974 με τους αγώνες για Εθνική ανεξαρτησία  και Λαϊκή κυριαρχία δίπλα στη σπουδαία  ηγετική φυσιογνωμία του Ανδρέα  Παπανδρέου ζητούν επίμονα την επιστροφή μας ως ΠΑΣΟΚ.

Θέλω ωστόσο να τους διαβεβαιώσω και να τους  διαμηνύσω με κάθε τρόπο ότι τα ιδεώδη και οι αξίες για τις οποίες μαχόμαστε ως Κίνημα Αλλαγής είναι εκείνα ακριβώς που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ φέρνοντας την πραγματική Αλλαγή με ανάπτυξη και πρόοδο  στην Ελλάδα.

Αγωνιζόμαστε για δωρεάν υγεία, ισότητα για όλους, ανοιχτή και δωρεάν  εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, δικαίωμα στην εργασία, πρωτοβουλίες για ρεαλιστική ανάπτυξη, στήριξη στους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.
Θέλουμε, επίσης, να ισχυροποιήσουμε τις σπουδαίες μας μεταρρυθμίσεις όπως τη Διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΑΣΕΠ και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε μόνο όλοι μαζί.”

Σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο επιχειρείται μια προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Οι πιέσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν. Πως τις σχολιάζετε;

“Ο  ΣΥΡΙΖΑ  και προσωπικά ο πρωθυπουργός , επειδή αντιλαμβάνεται ότι  πλησιάζει στο τέλος της τετραετούς διακυβέρνησής του και προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί απ’ τα συντρίμμια που αφήνει πίσω του αποφάσισε να φορέσει τη μάσκα του προοδευτικού κεντροαριστερού αυτή τη φορά επιχειρώντας με κάθε τρόπο να λεηλατήσει το Κίνημα Αλλαγής.

Kάτι τέτοιο δεν θα του περάσει, θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντί του. Προσπαθεί να κρύψει την πλήρη ανυπαρξία δικών του στελεχών πίσω από τα δικά μας στελέχη και αυτό φαίνεται από τις επιλογές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που ταυτίζονται με τις επιλογές μας, που σαφώς έχουν προηγηθεί.

Με πολιτικά ανταλλάγματα, λοιπόν, παρουσιάζεται ως εγγυητής  ενός προοδευτικού μετώπου. Θα θέλαμε, όμως, να μας εξηγήσει πως γίνεται να είναι όντως προοδευτικός, όταν κυβερνά τόσα χρόνια με τους ακροδεξιούς Καμμένο, Χρυσοβελώνη, Κουντουρά και άλλους  και υποστηρίζει καθεστώτα όπως του Μαδούρο, που ακολουθούν φασίζουσες πρακτικές.

Οσον αφορά πολιτικά πρόσωπα  που τυχόν  επιθυμούν να ακολουθήσουν τις Σειρήνες  του Τσίπρα πρέπει να γνωρίζουν  ότι η ιστορία είναι αμείλικτη και καταγράφει τα πάντα ως παρακαταθήκη αφού οι ίδιοι δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν ακόμη και το δικό τους έργο που παρήγαγαν  από διάφορες θέσεις ακόμη και ως υπουργοί, όπως στην περίπτωση Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου.

Τέτοιου είδους πολιτικοί μας είναι αχρείαστοι και δεν ταιριάζουν στην ιστορία και στις αρχές της Δημοκρατικής μας Παράταξης.”

H  κεντροαριστερά παραδοσιακά έχει καλά ποσοστά στην Αιτωλοακαρνανία. Θεωρείτε πως θα τα ενισχύσει; Πως θα πείσει τους  ψηφοφόρους ότι εκπροσωπεί κάτι άλλο, νέο και άφθαρτο;

“Είναι γνωστό πως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας υπήρξε πάντοτε σημαντικός αρωγός της Δημοκρατικής Παράταξης με τα υψηλά ποσοστά που παρουσίαζε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Θεωρώ, λοιπόν, πως αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και αυτή τη φορά και με την παρουσία των υποψήφιων βουλευτών του νομού μας δίπλα στους συμπολίτες μας, που τώρα πια αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς της καθημερινής τους δράσης.

Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους, όπως ήμασταν πάντοτε,  αντιμετωπίζουμε και εμείς μαζί τους τις καθημερινές προκλήσεις και το σίγουρο είναι ότι δεν θα ακούσουν από εμάς κανένα ψέμα για τα μεγάλα προβλήματα, όπως όλα αυτά που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να υφαρπάξει την ψήφο τους το 2015 και φέρνοντάς τους τώρα σε τεράστια αδιέξοδα.

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, που μπορούν να βελτιώσουν τα μεγάλα προβλήματα και με αυτά θα πορευθούμε την επόμενη μέρα για να μπορέσει να επανέλθει η αισιοδοξία στη χώρα μας.”

Έχουμε ήδη εισέλθει σε μια αβέβαιη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό σας επηρεάζει;

“Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πρώτα απ’ όλα είναι αρνητικό γεγονός για την ίδια τη χώρα από τη στιγμή που υπάρχουν  σπουδαία ζητήματα ανοιχτά στην οικονομία ,όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που κάνουν την κατάσταση πολύ αβέβαιη και απειλούν την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Αλλά και στον εθνικό τομέα ανοίγουν διαρκώς θέματα έτσι όπως πορεύεται η κυβέρνηση  με ευκαιριακού τύπου στρατηγικές. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα κλίμα ακραίας πόλωσης και διχασμού γιατί έτσι θεωρεί ότι θα αποκομίσει οφέλη στο δρόμο προς την κάλπη.

Άρα όλοι καταλαβαίνουμε ότι όσο πιο γρήγορα οδηγηθούμε σε εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο μας, γιατί η κυβέρνηση αυτή μόνο αδιέξοδα  συνεχίζει να δημιουργεί . Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη αυτή ενωμένοι για ένα καλύτερο Αύριο.”

Είστε ένα νέο πρόσωπο στον χώρο της πολιτικής στην περιοχή μας. Το ΚΙΝΑΛ σας  έχει ανακοινώσει  σαν υποψήφια. Πως θα πείσετε τον ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ να σας εμπιστευτεί;

“Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να δώσω τη μάχη των βουλευτικών  εκλογών στο νομό μας ως υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής.

Ο δημοκρατικός χώρος στον οποίο ανήκω ενεργά από τα φοιτητικά μου χρόνια και πατροπαράδοτα από την οικογένειά μου, πιστεύω ότι  υπήρξε ο μοναδικός, που διαμόρφωσε όλες εκείνες τις συνθήκες για πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα με τη δημιουργία σπουδαίων κοινωνικών δομών, όπως το ΕΣΥ, την κατοχύρωση και διασφάλιση δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία έκφρασης, την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία και την οικονομική πρόοδο.

Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια περιπέτεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζοντας μια πολιτική ηθικού ξεπεσμού έρχεται να αποδομήσει όλες αυτές τις κατακτήσεις επιδιώκοντας αποκλειστικά την ικανοποίηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι της γενιάς μου είναι αυτοί που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο και σκληρά απ’ αυτή την κατάσταση με την ανεργία κυριότατα να μαστίζει και παρουσιάζοντας άρνηση,αδιαφορία για τα κοινά.

Ως νέος, λοιπόν, άνθρωπος που βιώνω και μοιράζομαι τις ίδιες αγωνίες, ζητώ την εμπιστοσύνη των Αιτωλοακαρνάνων συμπολιτών μου, ώστε μαζί να πορευθούμε ως συνοδοιπόροι με βαθιές τομές-προτάσεις και ριζικές αλλαγές στην κοινωνία αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, δίνοντας λύσεις όχι όμως ευκαιριακού τύπου, αλλά με στρατηγική χάραξη για την ανάπτυξη και το ελπιδοφόρο μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας.”

Υπάρχουν προτεραιότητες και ζητήματα στην Αιτωλοακαρνανία και την δυτική Ελλάδα που πρέπει να αναδειχθούν στις εκλογές; Και ποια είναι τα βασικότερα εξ’αυτών κατά τη γνώμη σας;

“Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο γενέθλιος τόπος μου και ταυτόχρονα ο τόπος μόνιμης κατοικίας μου μαζί με την οικογένειά μου. Δε μπορεί, όπως έχω ξαναδηλώσει, να ζούμε σ’ ένα τόπο προικισμένο με μοναδικά φυσικά χαρίσματα και παρόλ’ αυτά να παραμένουμε ουραγοί στην ανάπτυξη.

Οπωσδήποτε ένα από τα πρωταρχικά θέματα που πρέπει να αναδειχθούν προεκλογικά είναι αυτό του ελλιπούς και παρωχημένου οδικού δικτύου. Εδώ θέλω να τονίσω με κάθε τρόπο ότι είναι αδιανόητο η μεγαλύτερη πόλη του νομού, το Αγρίνιο, να μη συνδέεται με την  Ιόνια οδό και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη ηπειρωτική και Βόρεια Ελλάδα.

Θυμάστε την ταλαιπωρία των κατοίκων όλων των γειτονικών περιοχών, όταν υπέστη καθίζηση η παλαιά Ε.Ο στο ύψος της Κλεισούρας.

Πώς είναι δυνατό να υπάρξει  μαζική τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή γύρω από την πανέμορφη λίμνη της Τριχωνίδας  μ’ ένα τέτοιο εθνικό δίκτυο που θυμίζει περασμένες δεκαετίες;

Ο τουρισμός πρέπει  να είναι για το νομό μας κινητήριος  μοχλός ανάπτυξης αλλά τα κίνητρα και η ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε συνδυασμό με όσα προαναφέραμε, παρά τα γενναία προγράμματα ΕΣΠΑ που εκμεταλλεύονται άλλοι νομοί ανά την Ελλάδα και με το παραπάνω. Μια ακόμη σημαντική πηγή εσόδων για το νομό θα έπρεπε να είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Αντ’ αυτού υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη από την κεντρική εξουσία και οι μεσάζοντες εκμεταλλεύονται τον καθημερινό μόχθο του αγρότη-κτηνοτρόφου.

Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πολιτική από την κυβέρνηση αλλά ούτε και πλάνο ενημέρωσης για καινοτόμες και αποδοτικές καλλιέργειες , που ήδη εφαρμόζονται αλλού και μάλιστα στο δεύτερο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας μετά το Θεσσαλικό.

Γενικότερα, θα έλεγα ότι όλες οι δομές του νομού μας χρειάζονται στήριξη και ανάδειξη, γιατί οι ευκαιρίες, που  παρουσιάζονται είναι πολλές και δε μπορούμε να ελπίζουμε αφήνοντας την τύχη μας σε ευχολόγια και πεπαλαιωμένες πολιτικάντικες μεθόδους με επιδόματα  ομηρίας των νέων.”


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button