ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Το χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνεδρίασε σήμερα 20 Αυγούστου το ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  για να χαρακτηρίσει τα σχολεία(Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) Γενικής και Ειδικής Αγωγής όπου παρατηρούνται λειτουργικές υπεραριθμίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 15 υπεράριθμοι νηπιαγωγοί και 50 δάσκαλοι Γενικής Αγωγής καθώς και 1 νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής. Αυτά προέκυψαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό λειτουργίας των Σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2019-2020.Όλα τα σχολεία όπου υπάρχουν υπεραριθμίες θα αναρτηθούν    σήμερα στην ιστοσελίδα της Άθμιας.


Οι εκπαιδευτικοί των άνω σχολείων θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη 22 Αυγούστου να δηλώσουν στο ΠΥΣΠΕ μέσω των Διευθυντών των σχολείων όπου ανήκουν οργανικά,αν επιθυμούν να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι ή όχι.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα συνεδριάσει το υπηρεσιακό Συμβούλιο για να χαρακτηρίσει ονομαστικά τους εκπαιδευτικούς που κρίνονται υπεράριθμοι. Θα τους δοθούν στη συνέχεια τα κενά της ομάδας τους καθώς και οι όμορες ομάδες για να δηλώσουν σχολικές μονάδες.

Στις 27 Αυγούστου θα γίνει η τοποθέτηση των υπεράριθμων και η επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών. Μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων θα δοθούν τα κενά να δηλώσουν και όσοι εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν στο Νομό από άλλα ΠΥΣΠΕ.

Στις 30 Αυγούστου θα γίνει το ΠΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις εντός Νομού. Στις 2 Σεπτεμβρίου όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στη θέση τους.

Επίσης, αυτή τη στιγμή τα κενά στο Νομό είναι 125 Δασκάλων και 81 Νηπιαγωγών στην Γενική Αγωγή και 2 Νηπιαγωγών 16 Δασκάλων στα Ειδικά Σχολεία.

Φέτος δεν θα λειτουργήσουν 13 Νηπιαγωγεία και 12 Δημοτικά λόγω έλλειψης μαθητών.Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι εμφανής ακόμη και στις πόλεις.

Τα κενά ίσως αυξηθούν, γιατί τέλη Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για τη β φάση αποσπάσεων.Επιτακτική είναι η ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών κενών στο Νομό από το Υπουργείο Παιδείας,προκειμένου στον Αγιασμό να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους.

Δημιουργήθηκαν ακόμη, κενές θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στα παρακάτω Δημοτικα:

13ο Αγρινίου
Αγγελοκάστρου
Καραϊσκάκη

και θα προκηρυχθεί θέση Διευθύντριας στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.Έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την κάλυψη αυτών.
Σχετικά με τις δηλώσεις των αποσπάσεων εντός Νομού έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι αρκετές.Όσοι υπεράριθμοι δεν επιθυμούν να δηλώσουν σχολεία της ομάδας τους,μπορούν να μπουν στη διαδικασία των αποσπάσεων με βάση τα μόρια τους και όχι κατά προτεραιότητα.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αιτωλοακαρνανίας Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ΠΥΣΠΕ Αιτωλνίας