ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Πιλάβιος: «Απορώ πώς βγήκε αυτή η απόφαση για τον Παναιτωλικό, κάναμε έφεση»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν δικαστής στο CAS (μοναδικός Έλληνας), Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε στη «Δίκη στο Open» για την υπόθεση του Παναιτωλικού.

Αναφέρθηκε επίσης στην Εθνική και στους φακέλους με τα χειραγωγημένα παιχνίδια στην Ελλάδα.


Αρχικά μίλησε για την εθνική ομάδα και την επιλογή προπονητή:
«Είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς προπονητή. Άνθρωποι όπως εμείς δεν είμαστε γνώστες του ποδοσφαίρου σε τεχνικό επίπεδο, όπως ο Γιάννης ο Αναστασίου. Πριν την εποχή του Φαν’τ Σχιπ βλέπαμε ένα χαώδες πράγμα, τώρα πλέον βλέπουμε την ένωση παιδιών που είναι σχεδόν συνομήλικα με εξαίρεση κάποιων που είναι πιο μικροί. Βλέπω ότι υπάρχει ομοιογένεια και καλό κλίμα. Λείπουν και κάποια παιδιά όπως ο Τζόλης, ο Πέλκας, ο Ζέκα. Ζητούμενο για έναν προπονητή είναι να εμπνέει σεβασμό στους παίκτες, όπως οι Ρεχάγκελ, Σάντος. Μιλάμε με το Σάντος. Όχι πολύ τακτικά, αλλά μιλάμε. Ήταν χαρούμενος που πέρασε στο Μουντιάλ».

Για την υπόθεση του Παναιτωλικού και το αν έγινε έφεση κατά της απόφασης:
«Κάναμε έφεση, χωρίς το σκεπτικό και θα καταθέσουμε το υπόμνημα. Δεν έχω καταλάβει την απόφαση, πρέπει να διαβάσω το σκεπτικό. Πιθανό να στηρίχθηκε στην αρχή της αναλογικότητας. Με άλλο άρθρο πρέπει να τιμωρηθεί ο κ. Κουτσοσπύρος. 100% να τιμωρηθεί, αλλά με άλλο άρθρο. Eπαιζε συνέχεια. Τρεις έπαιξαν από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα εκλήθησαν αυτοί οι άνθρωποι να καταθέσουν και είπαν πως δεν γνωρίζουν τον κ. Κουτσοσπύρο. Η ποινή του υποβιβασμού ήταν ανήκουστη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής θεώρησε ότι μπορούσε μια κίτρινη κάρτα να αλλάξει την πορεία ενός ματς.

Όταν είσαι κατηγορούμενος, έχεις το τεκμήριο της αθωότητας. Η έδρα πρέπει να αποδείξει την κατηγορία. Πρέπει να αποδείξει ότι ο Κουτσοσπύρος και ο Κορνέλιους αλλοίωσαν ένα αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα έχουμε καταλύσει τα πάντα. Πρέπει το προεδρείο να το αποδείξει, όχι να το πιθανολογήσει. Απορώ πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση και δεν απηλάγη η ομάδα. Ανέλαβα τον Παναιτωλικό γιατί ο κ. Κωστούλας είναι άνθρωπος που εκτιμώ και όταν με πήρε τηλέφωνο, είπα εντάξει».

Για τους 101 φακέλους με χειραγωγημένα παιχνίδια από της Sports Radar:
«Είναι η βάση λάθος, για μένα. Όλοι το ξέρουν ότι δεν γίνεται 3 ή 5 άνθρωποι να φέρουν εις πέρας 101 φακέλους. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος, είπαμε ότι πρέπει να συσταθεί μια ανεξάρτητη αρχή, μας λοιδορήσανε. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Οι εξουσίες πρέπει να είναι πιο διακριτές»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button