ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Πέτσας: «Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες το Πάσχα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάποιος μπορεί να εφαρμόσει αυτό που λέμε «ατομική λατρεία» περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του

Για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, που προβλέπει άνοιγμα των εκκλησιών για δύο ώρες, τοποθετήθηκε, στην ενημέρωση της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος είπε ότι «μπορεί κάποιος όταν κάνει μια άλλη έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ‘’ατομική λατρεία’’ περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «η Εκκλησία έχει δείξει μια πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές, δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με την πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο».

Και συνέχισε: «Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση ιδίως από τη Μ. Τετάρτη και μετά» είπε και υπογράμμισε «για το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός».

Ο ίδιος, μάλιστα, υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις στις εκκλησίες, αλλά -παρεμπιπτόντως- μπορεί κάποιος όταν κάνει μια άλλη έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε “ατομική λατρεία” περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του.

Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός, σε συνεργασία με την Εκκλησία, λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησιές μας και φροντίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν αυτό συνεπάγεται ότι το ωράριο λειτουργίας που ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος θα ισχύσει και ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Όχι. Να μην εξάγετε τέτοια συμπεράσματα. Να περιμένετε τη νεότερη συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία. Είπα ότι υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία σε πολύ καλό κλίμα και ελπίζουμε ότι θα βρούμε την κατάλληλη φόρμουλα ώστε αυτά που έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα να μη χαθούν».

Για το Άγιο Φως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε εξασφαλίσει τη μεταφορά του στη χώρα και τη μεταφορά του ανά την Ελλάδα».

Πηγή
ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button