Πως είδε την περιοχή μας ένας εισαγγελέας σαν τον κ. Πέτρο;

Η είδηση για αλλαγή σελίδας στην εισαγγελία του Αγρινίου μετά το αίτημα για μετάθεση που κατέθεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Πέτρος- το οποίο και ικανοποιήθηκε- έχει κάνει αίσθηση.

Ο κ. Πέτρος αναλαμβάνει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λαμίας και στην Φθιώτιδα σχεδόν πανηγυρίζουν γιατί η φήμη του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού είναι πανελλήνια. Άλλωστε στον δικαστικό χώρο τίποτε δεν είναι κρυφό, όλα συζητιούνται.


Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πέτρος αιτήθηκε μετάθεση, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο άλλωστε οι εισαγγελείς να θέλουν να αλλάζουν περιβάλλον πριν… παραγνωριστούν με έναν τόπο.

Το σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν είχε μόνο δικαστική προσφορά αλλά είχε και ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Είχε επιδιώξει και είχε κάνει πολλές εκδηλώσεις για να επιβραβεύσει την νεολαία της περιοχής και είχε δώσει το «παρών» σε σημαντικές ημερίδες, χαράσσοντας έναν νέο, πιο εξωστρεφή, δρόμο για το εισαγγελικό λειτούργημα και την σχέση του με την τοπική κοινωνία.

Πάνω από όλα όμως είχε την φήμη ανθρώπου που άκουγε τον πολίτη, που δεν πέταγε στο συρτάρι τον τοπικό Τύπο ή τις επιστολές από τον απλό κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις προηγμένες κοινωνίες οι εισαγγελείς ή εκλέγονται από τον λαό ή ενημερώνουν συχνά για τις ενέργειές τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα, πριν τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει την εισαγγελία της Λαμίας, να κάνει ο κ. Πέτρος μια συνέντευξη Τύπου και να πει στην κοινωνία του Αγρινίου(που έχει τεράστια και άλυτα προβλήματα) τι αντιμετώπισε την περιοδο που ήταν στο Αγρίνιο.

Ποια προβλήματα κλήθηκε να επιλύσει, ποιες είναι οι εστίες της παραβατικότητας στην περιοχή και πώς ο ίδιος προσπάθησε να βρει τις χρυσές τομές που απαιτούνται. Και τέλος αν ο δικός του αυστηρός τρόπος, όπως θεωρείται, απέδωσε και έφερε(ή, ενδεχομένως, δεν έφερε)περισσότερη κοινωνική ειρήνη.

Τέλος, θα μπορούσε να πει και μια γνώμη σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να δώσει η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας για να μπορέσει να έχει κάποια στιγμή στο μέλλον μια πιο καλή ζωή. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον…

η συντακτική αδέκαστη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Γιώργος Πέτρος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου μετάθεση παραβατικότητα