Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Φορέας Διαχείρισης Μεσολογγίου-Ακαρνανικών: Διάσωση βαριά τραυματισμένου πετρίτη (φωτο)

Στις 19 Δεκεμβρίου πολίτης μετέφερε τραυματισμένο ενήλικο πετρίτη σε κρίσιμη κατάσταση στο Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων.

Τα στελέχη του Φορέα κινητοποιήθηκαν άμεσα προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Μετά την περισυλλογή του, απέστειλε το είδος στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) για αποκατάσταση.


Ακριβώς την επόμενη ημέρα και μετά την παραλαβή του έγινε με επιτυχία η χειρουργική οστεοσύνθεση στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου από τους κτηνιάτρους Αχιλλέα Ακρίβο καθώς το πουλί ήταν πυροβολημένο (δείτε παρακάτω ακτινογραφία όπου διακρίνονται τα σκάγια στο σώμα του.
Για όσους δεν γνωρίζουν ο πετρίτης είναι είδος γνήσιου γερακιού (γένος Falco), που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Falcoperegrinus , και περιλαμβάνει 18 υποείδη. Είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα γεράκια με το χαρακτηριστικό του πτέρωμα στο οποίο κάνουν αντίθεση οι ανοικτόχρωμες με τις σκουρόχρωμες περιοχές, ενώ στο κεφάλι ξεχωρίζει η, επίσης χαρακτηριστική, σκούρα «μάσκα».

Φωλιάζει και αναπαράγεται σε απόκρημνα βράχια ακτών, βουνών, φαραγγιών αλλά και σε νησίδες. Αναζητά την τροφή του στους περισσότερους βιοτόπους αλλά προτιμά ανοικτές εκτάσεις όπως χωράφια, ακτές, εκβολές, βάλτους. Την τροφή του αποτελούν τα πουλιά τα οποία αιφνιδιάζει και σκοτώνει με καταδίωξη ή κάθετη εφόρμηση από ψηλά.

Τέλος είναι το ταχύτερο ζώο του πλανήτη, καθώς στις κάθετες εφορμήσεις του όταν κυνηγά φτάνει τα 400 χλμ/ώρα.

“Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στο σπίτι του!!!”, καταλήγει η ανακοίνωση του Φορέα.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button