Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το επίδομα θα φέρει αύξηση στη ζήτηση

Τι αναφέρει o Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας - Λευκάδας, Δημοσθένης Κακούρης

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά με την τιμή στην Αιτωλοακαρνανία να κυμαίνεται γύρω στα 82 λεπτά το λίτρο.

Φέτος πανελλαδικά έχει παρατηρηθεί μείωση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης όχι μόνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται αλλά κι επειδή ο κόσμος περιμένει το κοινωνικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Αρκετοί καταναλωτές όπως επισημαίνει στο agriniopress, o Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, Δημοσθένης Κακούρης, έχουν εφοδιαστεί από την άνοιξη (Απρίλιο, Μάϊο) που η τιμή ήταν χαμηλή. Μέχρι στιγμής και στην Αιτωλοακαρνανία η ζήτηση είναι περιορισμένη.

Ο κ. Κακούρης διευκρίνισε πως αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση τον επόμενο μήνα, σε συνάρτηση με το επίδομα θέρμανσης που θα ανακοινώσει το Υπουργείο τις επόμενες μέρες. Σημείωσε, παράλληλα πως για τον λόγο αυτό θα συμφέρει τον καταναλωτή να προμηθευτεί για τον φετινό χειμώνα πετρέλαιο θέρμανσης.

Τονίζεται ακόμη πως οι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να προμηθευτούν νωρίτερα πετρέλαιο θέρμανσης καθώς όταν ανοίξει η πλατφόρμα το επίδομα θα πιστωθεί κανονικά. Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει πως γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η πλατφόρμα στα τέλη του Νοεμβρίου.

Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες ή μεγαλύτερες με το διπλάσιο του επιδόματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button