ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τι να κάνετε αν πεταχτεί ζώο στον δρόμο

Είναι μια κατάσταση ιδιαιτέρως γνωστή στους ελληνικούς δρόμους της επαρχίας, ένα από αυτά τα πράγματα με τα οποία πολλοί οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Ποια είναι όμως η ενδεικνυόμενη δράση; Τις συμβουλές μοιράζεται μαζί μας ο οδηγός αγώνων Robby Gordon, τρεις φορές νικητής του off-road ράλι Baja 1000.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση με «δραστικό τρόπο», όπως λέει χαρακτηριστικά, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί ακόμα χειρότερο και από την ίδια τη σύγκρουση με το ζώο.

Αντιμετωπίζοντας εξάλλου ένα απρόβλεπτο άγριο ζώο, δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις από πριν ποια κατεύθυνση θα πάρει ή τι θα κάνει τελικά βλέποντας ένα αμάξι να έρχεται κατά πάνω του.

«Αν έχετε χρόνο, παίξτε τα φώτα σας προσπαθώντας να τρομάξετε το πλάσμα και να φύγει από τον δρόμο σας. Αν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, φρενάρετε με τις ρόδες να κοιτάνε ευθεία. Την τελευταία δυνατή στιγμή, στρίψτε όσο μπορείτε για να αποφύγετε το κέντρο του ζώου, ώστε να γλιτώσετε την κατά μέτωπο σύγκρουση και να μη χτυπήσει το ζώο στο παρμπρίζ σας και προσγειωθεί πάνω σας»…

https://www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button