Βουλευτικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Περσεφόνη Πιστιόλη: “Να εξαιρεθούν άμεσα από τη λίστα του Υπερταμείου τα μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας”

Η υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής, Περσεφόνη Πιστιόλη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στη συνέντευξη της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων όπου γνωστοποιήθηκε λίστα μνημείων που θα περάσουν στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων και αρκετά της Αιτωλοακαρνανίας.

Με αυτή της την ανακοίνωση η κυρία Πιστιόλη ζητά άμεση εξαίρεση των μνημείων της Αιτωλοακαρνανίας από αυτή τη λίστα με υπουργική απόφαση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μάθαμε λοιπόν από τη συνέντευξη της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων ότι μέσα στα 587 μνημεία (ανάμεσα στα 10.119) που αποφάσισε ο υπουργός Τσακαλώτος να περάσει στο λεγόμενο Υπερταμείο βρίσκονται και πολλά μνημεία του νομού μας,όπως-άκουσον άκουσον- ο κήπος (ταφείο) των Ηρώων της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου, το Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο της, η Ιερά Μόνη Ταξιαρχών στο Νεοχώρι, οι αρχαιολογικοί χώροι αρχαίας Ιθωριας (λόφος προφήτη Ηλία Αιτωλικού), αρχαίας Πλευρώνος, Ιερά Μόνη Αγίου Σώστη, Αγίας Αγαθης και Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σταμνάς.

Εννοείται ότι αυτά είναι μερικά μόνο από όλα όσα ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση παραχωρεί στους δανειστές με οικονομικό αντίτιμο!!! Ζητάμε άμεση εξαίρεση των εν Αιτωλοακαρνανία αρχαιολογικών χωρών και Βυζαντινών μνημείων με υπουργική απόφαση. Δεν είναι δυνατό μοναδικά μνημεία της βυζαντινής Τέχνης αλλά και αυτά στα οποία έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα η ιστορία της χώρας να ανταλλάσσονται χωρίς κανενός ίχνος ιστορικής γνώσης και ευθύνης σαν ασήμαντα εμπορικά τεμάχια.

Ειδικά ο κήπος την Ηρώων στο Μεσολογγι είναι ποτισμένος από το αίμα των ένδοξων προγόνων μας που σφαγιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και γεμάτος από τα οστά τους αλλά και από αυτά πολλών φιλελλήνων που πολέμησαν ηρωικά στο πλευρό τους. Διατρανώνουμε λοιπόν ότι κάθε υποψία συναίνεσης σε τέτοιο ξεπούλημα θα μας βρει όχι απλά αντίθετους αλλά και στην ίδια ίσως θέση με τους προγόνους μας Εξοδιτες πριν από 193 χρόνια!!! Θα αναμένουμε!!!

Υ.Γ: Κύριοι της Κυβέρνησης ανοίξτε και κανένα βιβλίο ιστορίας με αληθινές και όχι παραχαραγμένες πηγές για τη σπουδαιότητα των μνημείων και για όσα σπουδαία έχουν συντελεστεί σ’ αυτά από τους προγόνους μας.

Δε βλάπτει και λίγη ιστορική γνώση του τόπου που δυστυχώς κυβερνάτε και λεηλατείτε εδώ και 4 χρόνια!!!

Πιστιόλη Περσεφόνη του Γεωργίου
υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button