ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Ξανά στο Δημ. Συμβούλιο το περιβαλλοντικό τέλος, με “μοχλό πίεσης” τους εργαζομένους;

Επαναφέρει , σύμφωνα με πληροφορίες, για τρίτη φορά, η παράταξη του Γ. Παπαναστασίου το θέμα της επιβολής του “περιβαλλοντικού πόρου” ή “πράσινου τέλους”, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, πιθανώς και στη σημερινή συνεδρίαση του.

Έχει προηγηθεί ένας καταιγισμός ανακοινώσεων και δηλώσεων σχετικά με την επιβολή του τέλους, που ομόθυμα είχε απορρίψει το καλοκαίρι του 2019, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρενεβλήθη ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών, όπου η δημοτική αρχή , όπως προκύπτει, δεν έκανε απολύτως τίποτε, ώστε να “προσβάλλει” την επιβολή του συγκεκριμένο τέλους κι έτσι μάλλον επήλθε αδιέξοδο, για να το επαναφέρει πριν λίγες μέρες, στις 21 Ιανουαρίου και μάλιστα σε “δραματικούς τόνους”.

Έτσι, έξι μήνες μετά, η παράταξη του δημάρχου, έχοντας κάνει στροφή 180 μοιρών, επικαλείται ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑ, εξαιτίας της μη ενσωμάτωσης του τέλους και της αδυναμίας εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού της.

Γίνεται για παράδειγμα λόγος για αδυναμία εκτέλεσης ακόμη και απλών, καθημερινών και κρίσιμων εργασιών, όπως της χλωρίωσης, της κίνησης των οχημάτων της δημοτικής επιχείρησης κλπ. “Μέρα με τη μέρα, θα “σκάνε’ προβλήματα”, λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της ΔΕΥΑ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ, που σήμερα αναμένεται να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρέμβουν, ώστε να πιέσουν για την ψήφιση του τέλους.

Ενός τέλους όμως που έρχεται σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αναμόχλευσης των σεναρίων εκτροπής του Αχελώου και με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο. Οπότε, τίθεται μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την στάση που θα τηρήσουν.

Ήδη, μέλη παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για “εκβιαστική τακτική” από την πλευρά της παράταξης του δημάρχου, που χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης τους εργαζομένους της ΔΕΥΑ για την άρση ενός αδιεξόδου που η ίδια δημιούργησε με τις παλινωδίες και την προχειρότητα που επέδειξε. Φέρνουν μάλιστα ως αντίστοιχο παράδειγμα και το πρόβλημα με τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων του δήμου, για το οποίο επίσης η δημοτική αρχή εγκαλείται.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι παρεμβάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, εάν θα υπάρξει κάποια “στροφή” Συμβούλων με την επιλογή λευκής ψήφου, ή εάν θα εμμείνει στην επιλογή του και ο Νίκος Γκρίζης, που στο τελευταίο Συμβούλιο ψήφισε κατά της επιβολής του τέλους.

Η επαναφορά του θέματος σε μια συνεδρίαση όπου το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η εκτροπή του Αχελώου, δίνει μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα διάσταση στη συζήτηση που θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button