Δυτική Ελλάδα

Περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της Λιμνοθάλασσας – Στην Αστυνομία ο αντιδήμαρχος

koi-dioryga

Στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου  πέφτουν τα νερά της υπερχείλισης της λίμνης Λυσιμαχείας από το απόγευμα χθες, προκαλώντας τεράστια καταστροφή στο οικοσύστημα.

Τα νερά διοχετεύονται από τη σήραγγα και όταν φθάνουν στο σημείο του φραγμού υπερχειλίζουν και από εκεί και πέφτουν στη λιμνοθάλασσα στην περιοχή της παραλίας Σταμνάς! Για το συμβάν ειδοποιήθηκε ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού Ανδρέας Κότσαλος, ο οποίος πήγε στο σημείο, διαπίστωσε τι συμβαίνει και με τη σειρά του επικοινώνησε με το δήμαρχο Ν. Καραπάνο, ο οποίος έδωσε εντολή να ακολουθηθούν τα νόμιμα. Επικοινωνία υπήρξε και με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λύτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κότσαλο και την ενημέρωση που είχε, επειδή ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος από την πλευρά της Λυσιμαχείας, διοχετεύτηκε προς τη λιμνοθάλασσα για να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στη λίμνη. Όμως η επιβάρυνση που υφίσταται η λιμνοθάλασσα από τα γλυκά νερά είναι τεράστια, πράγμα που είχε συμβεί και στο παρελθόν και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να επανέλθει σε κάποιο βαθμό η ισορροπία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Για το λόγο αυτό πρόκειται να ενημερωθεί η αστυνομία και η Εισαγγελέας Μεσολογγίου για να γίνουν οι διαδικασίες που απαιτούνται.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button