ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Περιορισμοί: Μέτρο στη διάρκεια της εξόδου-πρόταση για δυο SMS τη μέρα

Το «συρτάρι» με τα σενάρια νέων μέτρων έχει ανοίξει πλέον η κυβέρνηση, που εξετάζει την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε περίπτωση που συνεχιστούν εικόνες όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά και έξω από τράπεζες.

Την ίδια ώρα, ενισχύεται και η δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρέβαλε χθες 13,5 εκατ. προστατευτικές μάσκες, τις οποίες δώρισε το Ίδρυμα Ωνάση.


Ωστόσο, όσο μεγάλη και σημαντική και αν είναι η βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, τίποτε δεν βοηθά περισσότερο από τα προληπτικά μέτρα –την καραντίνα και τον περιορισμό στις άσκοπες μετακινήσεις.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση –εφόσον δεν τηρηθούν μέτρα ασφαλείας που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και κινδυνεύσει η υγεία των πολιτών- είναι ο καθορισμός συγκεκριμένου χρόνου που θα μπορεί κάποιος πολίτης να παραμένει εκτός σπιτιού.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκεται και η πρόταση ο κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.

Την ίδια ώρα, για να αποφευχθούν σκηνές όπως αυτές που δημιουργήθηκαν έξω από τράπεζες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται το ενδεχόμενο τον επόμενο μήνα (τον Μάιο) η καταβολή συντάξεων να γίνει σταδιακά, νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο και με απόσταση ημερών, ώστε να μην συνωστίζονται οι πολίτες έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

https://www.cnn.gr/

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button