Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Περικοπή μισθών 80 ημερών σε εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Καινουργίου, επειδή δεν έκανε τηλεκπαίδευση

Συνδικαλιστές ζητούν την αναστολή της απόφασης

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε περικοπή μισθών ογδόντα ημερών και ποσού 5.699,20 ευρώ, μετά την παρέλευση οχτώ μηνών στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας και των αντικειμενικών δυσκολιών των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων, που διδάσκει στην ειδικότητα του ο εκπαιδευτικός.

Η απόφαση σε βάρος του εκπαιδευτικού, που μετέχει ως μέλος στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε συνδικαλιστικούς φορείς, που ζητούν εξηγήσεις. Συνδικαλιστές του κλάδου, κάνουν λόγο για εκφοβισμό του εκπαιδευτικού και σημειώνουν πως δεν είχε τη δυνατότητα να εισέλθει στα εργαστήρια, επειδή η διευθύντρια του ΕΠΑΛ , είχε αλλάξει τις κλειδαριές.


«Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός» τονίζεται ακόμη.

Το θέμα απασχόλησε και το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στις 18 του μηνός, όπου και ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα(ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα),που διδάσκει, ύστερα από αναφορά από 16-2-2021 της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Καινούργιου.

Η απόφαση του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, αναφέρει:

«Η περικοπή των μισθών γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α’ Πειθαρχικό Συμβούλιου Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συνάδελφος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και διαμαρτύρεται για μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών παραλήψεων, παράβλεψης των πραγματικών γεγονότων και των υπηρεσιακών εγγράφων, καθώς και της Υ.Α. Φ3/ 44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε για την …αναπλήρωση της ύλης των εργαστηρίων με φυσική παρουσία….. στη δια ζώσης εκπαίδευση, όπως και έγινε και τα οποία στοιχεία αποδεικνύουν, ότι ουδέποτε απουσίαζε από την υπηρεσία και μάλιστα επί μακρόν, όπως παρουσιάζεται στην απόφαση της περικοπής των μισθών. Επίσης ο συνάδελφος ενημέρωσε ότι η απουσία γίνεται λόγος για το MySchool του ΕΠΑΛ ενώ ο ίδιος ανήκει διοικητικά στο Εκ Αγρινίου ως υπεύθυνος του τομέα.

Καθώς η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή το Δ.Σ ασχολήθηκε με την προσήκουσα προσοχή. Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων υγειονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών συνθηκών που βιώνουμε ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία, προκειμένου να αποκατασταθεί κάθε σύγχυση και αδικία σε βάρος του συναδέλφου και υπερασπιζόμενοι το «τεκμήριο της αθωότητας» του εκπαιδευτικού και μέλους του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να επισκεφθεί την Πέμπτη 20-1-2022 το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ τον ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι για να ενημερωθεί για τους λόγους που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
2. Να ζητήσει από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να παραστεί την Δευτέρα 24-1-2022 μαζί με τις δυο ΕΛΜΕ του νομού στον ΔΔΕ Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι για να ζητηθεί η αναστολή της απόφασης, τουλάχιστον μέχρι τελεσιδικίας της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο, το καθ’ ύλην πλέον αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο να απονείμει δικαιοσύνη.
3. Να ζητήσει επίσης να γίνει αντίστοιχα παράσταση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής. Ελλάδας στην Πάτρα για την υπόθεση.

Τέλος η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας θεωρεί ότι πρέπει να επικρατήσει περίσκεψη, προς όφελος της δοκιμαζόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς αντιπαραθέσεις, που θα τραυματίσουν την εκπαίδευση συνολικά και θα διαιρέσουν την τοπική κοινωνία».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button