ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Περιφερειακό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων για οδικά έργα στο ορεινό Θέρμο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε κατά την συνεδρίαση του σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, τη σύναψη συμβάσεων για έργα βελτίωσης των δρόμων Διασελλάκι – Πέρκος και Δρυμώνας – Νεροσύρτης στο ορεινό Θέρμο.

Επίσης ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 310.000 ευρώ για το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ». Η χρηματοδότηση που φέτος είναι αυξημένη κατά 20.000 ευρώ, καταβάλλεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των λειτουργικών του δαπανών, με πόρους που εξοικονομούνται από την ορθή οικονομική διαχείριση της Περιφέρειας.

«Το ενδιαφέρον για τη στήριξη και τη λειτουργία του ξενώνα είναι διαρκές, ουσιαστικό και όχι επίπλαστο. Απαντάμε στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών με κάλυψη των δαπανών από έναν Αυτοδιοικητικό φορέα που έρχεται να καλύψει το κενό της κεντρικής εξουσίας» τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ίδρυμα ενισχύεται και από δωρεές πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Ιδρύματος, είναι η διαμονή και σίτιση ογκολογικών ασθενών και των συνοδών τους, των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται εκτός της έδρας λειτουργίας του και υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή σε νοσηλευτήρια των Πατρών. Ασθενείς και συνοδοί φιλοξενούνται για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

«Πρόκειται για ξενώνα δημόσιο, πρότυπο για όλη την Ελλάδα, ο οποίος χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε μια δημόσια δομή που έχει ανάγκη η κοινωνία. Βρισκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο με αλληλεγγύη και σεβασμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε το έργο «Αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Σελινούντα», συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και την οριοθέτηση του συνόλου του ποταμού, με σκοπό τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας και στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών.

Για τα έργα στο ορεινό Θέρμο:

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισε υπέρ της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης για δύο νέα έργα που εντάχθηκαν στη ΣΑΕΠ 001 της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και αφορούν στην «Βελτίωση του Δρόμου Διασελλάκι – Πέρκος» και συγκεκριμένα την Α΄ φάση του έργου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και την «Βελτίωση του δρόμου Δρυμώνας – Νεροσυρτής» για την Β΄ φάση, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2019, το οποίο συνοψίζει τον φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τον προϋπολογισμό για το «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», που αποτελεί Νομικό Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο προϋπολογισμός του εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close