ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Πρόβα τζενεράλε για Ν. Φαρμάκη το θέμα της Νομικής στην Πάτρα

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της κατάργησης της 4ης Νομικής Σχολής στη χώρα.

Επί της ουσίας την ανάκληση της δημιουργίας της, καθώς οι διαδικασίες είχαν φτάσει μέχρι την ανακοίνωση ότι θα ιδρυθεί, παρά τις διαφωνίες των περισσότερων στον νομικό κόσμο αλλά και στις υπόλοιπες τρεις Νομικές της χώρας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι τόσο στις πρωτοβουλίες Κατσιφάρα, οι οποίες είναι σχεδόν αυτονόητες για το πολιτικό του μέλλον, όσο στο πως θα το χειριστεί το θέμα ο νέος Περιφερειάρχης Νέκτάριος Φαρμάκης.

Κι αυτό καθώς η μη δημιουργία της Νομικής της Πάτρας είναι από τις πρώτες αποφάσεις που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί λένε ότι θα είναι μια πρόβα τζενεράλε για τις ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει καθώς από την μία ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Κ. Μητσοτάκη -και τελικά κέρδισε μια Περιφέρεια συνήθως εχθρική για την ΝΔ-, από την άλλη όμως πρέπει να έχει και μαζί του το πατρινό κομμάτι του κόμματός του αλλά και την κοινωνία των Αχαΐας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έβγαλε Περιφερειάρχη από την ΝΔ, η Αχαΐα κερδήθηκε στις εθνικές εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχος είναι με το ΚΚΕ! (Να μην πούμε κι ότι σε σταυρούς έσκισε, αναλογικά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου…)

Με άλλα λόγια, έχει μια αληθινή σπαζοκεφαλιά μπροστά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης και θα δείξει για πρώτη φορά το πώς σκέφτεται(και ως μη Πατρινός, πράγμα όχι αμελητέο!)να διαχειριστεί τον παράγοντα «Πάτρα» και τις ειδικές πολιτικές συνθήκες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Καλή δύναμη, θα του χρειαστεί!

η συντακτική περιφερειακή μονάδα

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close