ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Περιφερειακό: “Όχι” Φαρμάκη στην πρόταση για μελέτη κατασκευής του κτιρίου της -καταργημένης- Νομικής Σχολής

"Πέρασε" η πρόταση από την πλειοψηφία Κατσιφάρα-που εστίασε ο νέος Περιφερειάρχης

Η έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «Μελέτη Κατασκευή Κτιρίου Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών», προϋπολογισμού 5.5 εκ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2019, ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Αυγούστου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

«Ιστορική κατάκτηση η ίδρυση της Νομικής Πατρών. Θα είναι πολιτικό λάθος η κατάργηση της. Δεν δίδονται ξανά τέτοιες ευκαιρίες. Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώνουμε το χρέος μας, ως προς την διεκδίκηση. Δεν πρόκειται για ένταξη έργου αλλά για πρόταση. Πρόκειται για μια σωστή και ορθολογική διαδικασία», ανέφερε κατά την ομιλία του στο σώμα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας «Με τη συγκεκριμένη απόφαση «εξοπλίζουμε» την επόμενη Περιφερειακή Αρχή για τη συνέχιση της διεκδίκησης της Νομικής Σχολής», κατέληξε.

Την πρόταση δεν ψήφισε η παράταξη του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης δεν μπορεί να ψηφιστεί πρόταση που προβλέπει τη “δέσμευση” σημαντικού χρηματικού ποσού απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, την ώρα που αναμένεται η ψήφιση του Νομοσχεδίου που καταργεί το νόμο της ίδρυσης της Νομικής Πατρών.

“Τα 5.5 εκ ευρω μπορεί να λείψουν από άλλα έργα που ενδεχομένως να είναι περισσότερο χρήσιμα και αναγκαία” είπε ο κ. Φαρμάκης και πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος.

Τις αιτιάσεις Φαρμάκης αντέκρουσαν, τόσο ο Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και ο εισηγητής του θέματος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για απόφαση “δέσμευσης” χρημάτων, αλλά αφορά σε πρόταση ένταξης προς το Υπουργείο. Στην περίπτωση που το Υπουργείο δεν επιθυμεί το έργο, τότε “απορρίπτει” και τη χρηματοδότηση του, χωρίς να τίθεται θέμα για τη διαχείριση των 5.5 εκ. ευρώ.

https://tempo24.news

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button