Δυτική Ελλάδα

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Τώρα ξεκινά η κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων

epi-aerodromioΜόλις τώρα ξεκινά να γράφεται το τελικό κείμενο της συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της πλειοδότριας κοινοπραξίας (Fraport – Κοπελούζος) για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Κι αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της, καθώς αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη του δεύτερου και πιο αποφασιστικού κύκλου των αποκρατικοποιήσεων επί ελληνικού εδάφους.

Οι πληροφορίες που έρχονται κυρίως από την πλευρά των Γερμανών είναι ότι θα επιδιωχθεί – με κάποιο τρόπο – η μειωση του τιμήματος που έχει προσφερθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς διαμηνύεται ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η νικήτρια κοινοπραξία υπέβαλλε προσφορά κατά 500 εκατ ευρώ υψηλότερη από τον δεύτερο, γεγονός το οποίο όταν έγινε γνωστό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους …νικητές. Εκτοτε, έχουν πυκνώσει τα ταξίδια τους στην χώρα μας και τώρα τελευταία έχουν μετατραπεί σε εβδομαδιαία βάση.
Νεότερες φήμες της αγοράς αναφέρουν ότι η γερμανική πλευρά προτίθεται να βάλει και ρήτρα νομίσματος στην συμφωνία. Ωστόσο, από όλες τις πλευρές, οι συγκεκριμένες φήμες, ελέγχονται – προς το παρόν – ως ανακριβείς. Γεγονός αποτελεί ότι μετά την απομάκρυνση ενός ενδεχόμενου Grexit της χώρας, οι απαιτήσεις αυτού του είδους έχουν εξαλειφθεί. Ακόμα και στον τουριστικό κλάδο, που θεωρούνταν ως ο πιο επηρρεπής σε αυτόν τον …πειρασμό

Πηγή: http://voria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button