Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια: Κοινωνική πολιτική μέσα από το Παρατηρητήριο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης

po-pde-paratiritirioforeonΈνας ολοκληρωμένος σχεδιασμός κοινωνικής πολιτικής για τους πολίτες που έχουν ανάγκη εν μέσω των δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, αποφασίστηκε κατά την πρώτη συνάντηση του Παρατηρητηρίου Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με ενεργό ρόλο της Αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή φορέων, το οποίο ως στόχο έχει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στο Παρατηρητήριο συμμετέχει ως μέλος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ως αντιπρόεδρός της.

Η συγκρότηση του Παρατηρητηρίου έγινε με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ως σκοπό έχει τον συντονισμό και την παρακολούθηση των δράσεων των φορέων του Πανελλαδικού Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης.

Κατά τη συνεδρίαση η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας και πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Εφη Μπέκου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν ώστε να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας, όπως η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το πρόγραμμα στήριξης των Αστέγων κ.α.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η λειτουργία του νέου Οργάνου και κυρίως για τον σχεδιασμό για την ανακούφιση των πολιτών.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτό το Όργανο αφού η επαφή της με τους πολίτες είναι σε καθημερινή βάση και είναι αυτοί που αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και παράλληλα, ανέπτυξε τη σημασία της αυτοδιοίκησης στον τομέα της Πρόνοιας.

«Πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες, να υποστηρίξουμε την οικογένεια, να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους απόρους. Και αυτό είναι στόχος μας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

 

Στο Παρατηρητήριο ορίστηκαν ως μέλη οι ακόλουθοι:

– Ευτυχία Μπέκου – Μπαλτά, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας ως πρόεδρος.

– Σπυρίδων Κοκκινάκης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας

– Ματθούλα Τριανταφύλλου, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών

– Αναστάσιος Κοφινάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας της Οικογένειας

– Παρασκευή Μανθοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προστασίας Ατόμων με Αναπηρία

– Βάια Τσακατάρα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης

– Δέσποινα Λασκαρίδου, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

– Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αντιπρόεδρος ΕΝ.Π.Ε., εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

– Συμεών Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Βλάσση Σιώμο, Δημοτικό Σύμβουλο Πεντέλης

– Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος ΕΣΑμεΑ, με αναπληρωτή τον Θωμά Κλεισιώτη, α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close