ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Πέρασμα μαθητών στον Εύηνο: Διαμαρτυρίες δημάρχου Θέρμου-την Παρασκευή στον Εισαγγελέα

«Αυθαίρετα ο οδηγός του λεωφορείου και σε συνεννόηση με κάποιους γονείς, επέτρεψε την επικίνδυνη διέλευση τον μαθητών από το ποτάμι» υποστηρίζει ο Σπύρος Κωνσταντάρας

Την δική του εξήγηση δίνει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας για το επικίνδυνο μεσημβρινό περιστατικό που υπήρξε στην παραποτάμια θέση «Καρέλι», όπου μαθητές χρησιμοποίησαν ένα σιδερένιο κουβούκλιο και συρμάτινη πεζογέφυρα για να περάσουν τα ορμητικά νερά του Ευήνου και να φτάσουν στα σπίτια τους.

Πρόκειται για μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας που καθημερινά πηγαίνουν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα σχολεία του Θέρμου. Όμως σήμερα δεν κατέστη δυνατή η επιστροφή τους απο τον δρόμο Θέρμο – Λουτρά Στάχτης, εξαιτίας κατολίσθησης. Η κατολίσθηση σημειώθηκε λίγο μετά την πρωινή διέλευση του λεωφορείου που τους μετέφερε στο Θέρμο.


Ακολούθησε όμως μια άλλη, ακόμη πιο επικίνδυνη εξέλιξη μιας και ο οδηγός του λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ, πιθανώς σε συνεννόηση με κάποιους γονείς και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Περιφέρειας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κωνσταντάρα, άφησε τα παιδιά, μέσω δασικού δρόμου, στη θέση «Καρέλι» όπου και πέρασαν τα ορμητικά νερά του Ευήνου, χρησιμοποιώντας σιδερένιο κουβούκλιο, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους. Με βάση τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί, κάποιοι άλλοι, μεγαλύτεροι μαθητές, χρησιμοποίησαν μια συρμάτινη πεζογέφυρα για τη διέλευση του ποταμού.

Δεν προτιμήθηκε μια πιο μακρινή αλλά ασφαλής διαδρομη, μέσω Ριγανίου, αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμου.

Το περιστατικό αναρτήθηκε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πήρε διαστάσεις μετά απο την εύλογη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβούλου Ναυπακτίας κ. Κοτσανά.

Ο δήμαρχος Θέρμου αναφέρει σε ανάρτησή του πως την Παρασκευή θα αναφέρει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου , «αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο».


Γράφει αναλυτικά ο κ. Κωνσταντάρας:

Σήμερα στο δρόμο Θέρμου- Λουτρά Στάχτης έγινε διακοπή της κυκλοφορίας λόγω μεγάλης κατολίσθησης -πριν την γέφυρα του Πόρου – περί τις 10:00 ώρα το πρωί περίπου .

2) Άμεσα μηχάνημα του δήμου Θέρμου με εντολή του αντιδημάρχου Θέρμου Γεωργίου Γλαβά μετέβη στο σημείο και άρχισε την απομάκρυνση , των βράχων , σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας κ. Νικολόπουλο.

3) Επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός χωρίς καμία συνεννόηση με την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη του μεταφορικού έργου ,το λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέκαμψε το νόμιμο δρομολόγιο και αντί να μεταβεί μέσω Ριγανίου, ώστε να μεταφερθούν οι μαθητές ασφαλείς στα σπίτια τους , μπήκε στο δασικό δρόμο και έφτασε στην θέση «Καρέλι».
Οι μαθητές μπήκαν στο σιδερένιο «κουβούκλιο» και όπως ενημερωθήκαμε με την προτροπή (μερικών..)γονιών , πέρασαν ….στο φουσκωμένο ποτάμι του Ευήνου , όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες με προφανή κίνδυνο για την ζωή τους.

4) Μόλις ενημερώθηκα, διαμαρτυρήθηκα έντονα προς τους αρμόδιους , ενημέρωσα τους διευθυντές των σχολείων και επικοινώνησα με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου , σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου , ενώ αύριο θα αναφέρω το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου , αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

5) Αν είχε ενημερωθεί ο δήμος θα είχε κινηθεί άμεσα για την φιλοξενία των μαθητών σε ξενοδοχείο του Θέρμου ή θα μετέφερε με δικά του οχήματα τους μαθητές στα σπίτια τους μέσω Ριγανίου, σε περίπτωση που ο ανάδοχος αδυνατούσε.

6) Αύριο το πρωί θα βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών στο σημείο της κατολίσθησης , για να εκτιμήσει την κατάσταση , γιατί το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

7) Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Θέρμου , όπως κάναμε και στο παρελθόν σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων.

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση !»

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. “ΑΡΙΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ” ΤΗΣ Ν.Δ., ΚΑΝΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button