ΚινηματογράφοςΡοή Ειδήσεων

Πέντε παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί μετατρέπονται σε θερινά σινεμά για μια βραδιά

Πειραιάς, Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι

Ιστορικά σημεία πέντε ελληνικών πόλεων αποκτούν ξανά ζωή. Οι παλιοί ιστορικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι, ανοίγουν ξανά, για μια μόνο βραδιά, και μετατρέπονται σε θερινά σινεμά, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Η διαδρομή αυτή θα ολοκληρωθεί στο νέο μουσείο σιδηροδρόμου, στην πόλη του Πειραιά, με την προβολή της τελευταίας ταινίας.

H επιλογή των πόλεων έγινε με βάση τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821 και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με Χορηγό Δράσης την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.

Ένα σιρκουί τεσσάρων και μία εβδομάδων, που θα πραγματοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2021.

Με τη συγκεκριμένη δράση, 4 παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί αποκτούν ξανά ζωή, ενώ δίδεται η δυνατότητα, κυρίως στο κοινό της περιφέρειας, να απολαύσει αντιπροσωπευτικές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και να γνωρίσει και συνομιλήσει με κάποιους από τους συντελεστές τους.

Αρωγοί στην ενέργεια είναι οι ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ.
Η σύλληψη και εκτέλεση της ενέργειας πραγματοποιείται από την εταιρεία Action Direct, που αποτελεί και τον Φορέα Υλοποίησης της Δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button