ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Πέντε οφέλη από οργανικά προϊόντα μαλλιών- Ποιες χημικές ουσίες πρέπει να αποφύγετε

Ποιες χημικές ουσίες πρέπει να αποφύγετε

Τα βιολογικά προϊόντα μαλλιών είναι η τελευταία αυξανόμενη τάση, καθώς πλέον υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και ο κόσμος αποκτά περισσότερη  περιβαλλοντική συνείδηση. Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο υγιεινά και γίγουρα πιο ασφαλή από αυτά που περιέχουν ζημικά. Ας δούμε όμως το γιατί.


Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα μαλλιών;

Για να δώσουμε ένα σαφή ορισμό επικοινωνήσαμε με τους ειδικούς του zizel.gr.” Ένα οργανικό προϊόν σημαίνει ότι όλα τα συστατικά καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, λυματολάσπης, ιονίζουσας ακτινοβολίας ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Τα βιολογικά προϊόντα μαλλιών είναι επομένως απαλλαγμένα από όλα αυτά τα δυσάρεστα! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι μέρος του δέρματός σας και μάλιστα το μεγαλύτερο. Γι αυτό ότι βάζουμε στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής μας απορροφάται από την κυκλοφορία του αίματός μας. Έτσι καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε!”

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ βιολογικών και vegan προϊόντων;

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να συγχέουν βιολογικά και vegan προϊόντα. Ενώ έχουν παρόμοια οφέλη, τα vegan σημαίνει ότι η φόρμουλα είναι απαλλαγμένη από συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως κρέας (καθώς και ψάρια, οστρακοειδή και έντομα), γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι. Τα βιολογικά προϊόντα μπορεί να εξακολουθούν να περιέχουν ζωικά προϊόντα, αλλά μόνο από βιολογικές πηγές.

Γιατί να κάνω τη μετάβαση στα προϊόντα φυσικών μαλλιών;

Τα βιολογικά προϊόντα είναι η σωστή επιλογή για εσάς εάν ανησυχείτε για τη χρήση συνθετικών στην περιποίηση των μαλλιών σας. Τα οργανικά σαμπουάν και μαλακτικά δεν περιλαμβάνουν τα ίδια σκληρά και επιβλαβή συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ήπια και ασφαλέστερα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και αρκετά πιο ευεργετικά για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Τα περισσότερα μη οργανικά σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών περιέχουν SLS που προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα, τα μάτια και το τριχωτό της κεφαλής. Το νάτριο είναι ένα επιφανειοδραστικό που κάνει τα σαμπουάν να σαπουνίζουν και να είναι επίσης φθηνά, έτσι πολλές εταιρείες εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν. Πολλά μη βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούν επίσης άλλα συνθετικά συστατικά, όπως σιλικόνες που μπορεί να κάνουν την αίσθηση των μαλλιών καθαρά και απαλά , αλλά στη πραγματικότητα αφυδατώνουν τα μαλλιά σας.

Κάποιες φορές προκύπτουν ευαισθησίες και ερεθισμοί στο σώμα σας από προϊόντα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως τα συνθετικά και τα χημικά. Αντιθέτως τα φυσικά και γήινα συστατικά όπως ο ηλίανθος και η καλέντουλα έχουν φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες που είναι πιο θρεπτικές για το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής σας. Τα βιολογικά προϊόντα λειτουργούν καλύτερα επειδή είναι κατασκευασμένα από πιο υγιεινά συστατικά.

Επιπλέον, τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα για το περιβάλλον. Η βιολογική γεωργία εξαλείφει τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών και λιπασμάτων που μπορεί να είναι καταστροφικά για το νερό και το έδαφος. Τα φυτά βιολογικής καλλιέργειας επίσης δεν έχουν ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς) που μπορεί να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Φροντίζοντας το σώμα σας σημαίνει πως φροντίζετε και το περιβάλλον!

Άλλοι σπουδαίοι λόγοι για να στραφείτε στα βιολογικά προϊόντα:

  • Δεν θα ερεθίσει και δεν θα στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σας, καθιστώντας  το πιο απαλό καθώς είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.
  • Η έλλειψη χημικών ουσιών δεν θα στεγνώσει τα μαλλιά σας.
  • Το οργανικό σαμπουάν λειτουργεί καλά στα βαμμένα μαλλιά καθώς δεν απογυμνώνει το χρώμα.
  • Δεν υπάρχουν επιβλαβή συστατικά. Μόνο τα σωστά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και έλαια που αφήνουν τα μαλλιά σας υγιή και όμορφα.
  • Είναι αντιφλεγμονώδες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να δυσκολευτούν να κάνουν τη μετάβαση επειδή τα βιολογικά προϊόντα είναι λίγο πιο ακριβά. Τα καλά νέα είναι ότι όλο και περισσότερες εταιρείες συνειδητοποιούν τα οφέλη των βιολογικών συστατικών και τη ζήτηση, οπότε γίνεται όλο και πιο διαθέσιμο και προσιτό.

Τα 5 κορυφαία οφέλη των βιολογικών προϊόντων μαλλιών

1. Θρέφει τα μαλλιά σας

Τα βιολογικά προϊόντα δεν σας δίνουν την ψευδαίσθηση πιο υγιεινών μαλλιών όπως τα κανονικά σαμπουάν και μαλακτικά. Ενώ ορισμένα προϊόντα γεμάτα με σιλικόνες και θειικά άλατα μπορεί να αισθάνονται σαν να κάνουν θαύματα τις πρώτες εβδομάδες, τελικά θα κάνουν τα μαλλιά σας θαμπά και άψυχα λόγω των σκληρών χημικών ουσιών.

Τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα μαλλιών είναι πολύ ευεργετικά για τα μαλλιά σας επειδή είναι πιο απαλά και δεν θα απογυμνώσουν τα μαλλιά σας από τα προστατευτικά έλαιά τους. Μπορεί να μην το δείτε αμέσως, αλλά με την πάροδο του χρόνου τα βιολογικά προϊόντα θα επιδιορθώσουν τα μαλλιά σας, θα βοηθήσουν στην αποβολή τοξινών και θα τους παρέχουν συνεχή θρέψη.

2. Είναι απαλλαγμένο από ερεθιστικά και συνθετικά

Γιατί οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν paraben στα προϊόντα τους; Τους δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οτιδήποτε έχει σχεδιαστεί για να ζει πολύ στο ράφι δεν μπορεί να είναι καλό για την υγεία σας. Parabens μπορεί επίσης να απορροφηθεί από το σώμα και μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή των ματιών, αν υπάρχει μια αλλεργία.

Τα θειικά άλατα είναι επιφανειοδραστικά . Δηλαδή κάνουν αρκετό αφρό. Ωστόσο απογυμνώνουν τα μαλλιά σας από τα φυσικά έλαιά τους για να τα καθαρίσουν. Τα βιολογικά προϊόντα δεν θα αφρίσουν με τον ίδιο τρόπο, οπότε αισθάνεστε ότι δεν είναι τόσο δραστικά.

Οι σιλικόνες που χρησιμοποιούνται στα μαλακτικά δημιουργούν ένα μεταξένιο στρώμα πάνω από τα μαλλιά για να αποκαταστήσουν την υγρασία αφού απογυμνωθούν από το σκληρό σαμπουάν. Ωστόσο, μια συσσώρευση σιλικόνης μπορεί να αφήσει τα μαλλιά λιπαρά και βαριά μέχρι το τέλος της ημέρας. Ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε μια συσσώρευση σιλικόνης είναι να την αφαιρέσετε με θειικό άλας και έτσι ξεκινά ένας φρικτός κύκλος.

Το οργανικό σαμπουάν δεν θα αφρίσει όπως τα σαμπουάν με βάση τα θειικά άλατα, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν λειτουργεί. Όμως να είστε σίγουροι ότι εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά της χωρίς τα suds. Τα οργανικά μαλακτικά είναι πλούσια σε φυσικά συστατικά όπως λάδι καρύδας και βιταμίνη Ε που θα ωφελήσουν τα μαλλιά σας μακροπρόθεσμα.

  1. Είναι ασφαλέστερο για το δέρμα σας

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο σημείο, οι βαριές χημικές ουσίες όπως τα θειικά άλατα μπορούν να απογυμνώσουν τα μαλλιά από τα φυσικά έλαιά τους. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι αρκετά ξηρό στο τριχωτό της κεφαλής. Εάν είστε επιρρεπείς σε ευαίσθητες δερματικές ή δερματολογικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, τα βιολογικά προϊόντα θα είναι καλύτερα για τα μαλλιά σας. Τα συστατικά έχουν λιγότερο ερεθιστικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ήπια στο τριχωτό της κεφαλής και αποτρέπει τις αλλεργίες.

Ένα παράδειγμα ενός φυσικού συστατικού είναι το έλαιο τσαγιού είναι ένα μεγάλο αντιμυκητιακό για την εξάλειψη της πιτυρίδας. Αυτός ο τύπος οργανικού συστατικού είναι πολύ ασφαλέστερος για το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα σας.

  1. Επιτύχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Μακροπρόθεσμα, τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα για τα μαλλιά σας. Μπορεί να μην αφρίζει με τον τρόπο που κάνουν τα προϊόντα με βάση τα θειικά άλατα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Τα βιολογικά προϊόντα δεν θα αφαιρέσουν το χρώμα από τα μαλλιά σας και θα παρέχουν θρέψη με τα φυσικά συστατικά τους. Το αποτέλεσμα είναι τα υγιή και εντυπωσιακά μαλλιά.

  1. Βοηθάτε το περιβάλλον

Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας εξαλείφουν τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών και λιπασμάτων που είναι επιβλαβής για το νερό και το έδαφος. Μειώνουν επίσης τη χρήση επιβλαβών ΓΤΟ.

Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό που αποστραγγίζουν μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι βαριές χημικές ουσίες και τα μικροσφαιρίδια μπορούν να μολύνουν τις υδάτινες οδούς και να βλάψουν τη θαλάσσια ζωή.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και συχνά παρασκευάζονται με βιοαποικοδομήσιμες ή ανακυκλωμένες συσκευασίες. Η επιλογή σας να χρησιμοποιήσετε βιολογικά θα κάνει τεράστια διαφορά, όχι μόνο στη δική σας υγεία, αλλά και στο περιβάλλον.

Ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγετε στα προϊόντα μαλλιών

Θειικό νάτριο,Λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS),Λαυρυλοθειικό αμμώνιο,Διαιθανολαμίνη (DEA),Τριαιθανολαμίνη (TEA),Παραμπέν,Πολυαιθυλενογλυκόλη,Αλκοόλ (εάν αναφέρεται ως ένα από τα τέσσερα πρώτα συστατικά),Συνθετικό Άρωμα/Πάρφος,Προπυλενογλυκόλη (γνωστή και ως αντιψυκτική),Διμεθικόνη,Φορμαλδεΰδη,Βαζελίνη,Σιλοξάνια (που τελειώνουν σε -σιλοξάνιο ή -μεθικόνη).

Ελπίζουμε ότι αυτό σας βοήθησε να λάβετε μια απόφαση που είναι πιο επωφελής τόσο για τη δική σας υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button