ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στον δήμο Μεσολογγίου

“Ιδρώνει το αυτί της Δημοτικής Αρχής και της Κοινωφελούς Επιχείρησης;”, διερωτάται η δημοτική παράταξη “Η Κοινωνία Μπροστά” , που αναδεικνύει με ανακοίνωση της το θέμα.

Αναλυτικά:


Η ιστορία, για μια ακόμη φορά, επαναλαμβάνεται, αναφορικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου. Συμπληρώθηκαν ήδη πάνω από πέντε (5) μήνες και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα παραμένουν απλήρωτοι!

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση των πληρωμών αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποστέλλει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης προκειμένου να γίνει η σχετική εκταμίευση, εκφράζουμε την απορία και τον έντονο προβληματισμό μας γιατί η Κοινωφελής Επιχείρηση, μετά από τόσα χρόνια, δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της παρότι λαμβάνει και πρόσθετη χρηματοδότηση πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ από το Δήμο. Πιθανότατα όμως αυτή η χρηματοδότηση διοχετεύεται αλλού…

Με πιθανό ενδεχόμενο την προσεχή εβδομάδα να υπάρξει σχετική χρηματοδότηση μόνο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, απευθύνουμε το εξής απλό ερώτημα στη Δημοτική Αρχή και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου: Ιδρώνει το αυτί σας κύριοι, που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι τόσους μήνες και έρχεται το Πάσχα; Θα δώσετε έναντι οφειλής χρήματα στους εργαζόμενους ώστε να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους;
Αναμένουμε στην πράξη την επαγγελλόμενη εκ μέρους σας ευαισθησία προς τους εργαζόμενους…

ΥΓ1. Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» οφείλουν να γνωρίζουν και να μην λησμονούν ότι η παρούσα κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεκίνησαν τη διαδικασία μονιμοποίησής τους, πράγμα το οποίο είναι δίκαιο, πέρα για πέρα.

ΥΓ2. Ελπίζουμε κάποιοι εξ αυτών μετά το σχετικό “μπάλωμα” σε οικονομικό επίπεδο που θα γίνει τις προσεχείς μέρες, να μην προστρέξουν να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια όλων εκείνων που χρόνια τώρα τους εμπαίζουν.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button