Δυτική Ελλάδα

Πέντε χρόνια από την φονική πλημμύρα στην Ποταμούλα (video)

koi-potamoula-plimires2

Νύχτα τρόμου για το χωριό ,όταν το ημερολόγιο έδειχνε 2 Οκτωβρίου 2008 και όλοι συγκλονισμένοι παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματιζόταν εκείνες τις μαρτυρικές ώρες. Ήταν αρκετές μόλις δύο ώρες έντονης βροχόπτωσης για να προκληθεί η απόλυτη καταστροφή στο Χωρίο μας.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τα θολά νερά του ορμητικού χειμάρρου που πέρασαν μέσα από το χωριό και προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές, καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα. αλλά και ένα ολόκληρο χωριό «αποκομμένο από τον έξω κόσμο» χωρίς ρεύμα και νερό.

Γράφει για εκείνη τη μέρα το τοπικό blog http://potamoulanews.blogspot.gr:

“Τουλάχιστον 40 σπίτια του χωριού υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές, καθώς τα νερά πλημμύρισαν το εσωτερικό τους. Αρκετές οικοσκευές παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στους δρόμους του χωριού. Αυτοκίνητα ανατράπηκαν. Οικόσιτα Ζώα και πουλερικά πνίγηκαν.
Από τη σφοδρή βροχόπτωση, η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες, το ύψος των νερών του χειμάρρου που υπερχείλισε, έφτανε τα 3 μέτρα. Όλοι αναζητούσαν και φώναζαν στις γειτονιές αν ζούν η χάθηκαν στα μανιασμένα νερά του χειμάρρου.
Όμως η μανία της καταστροφικής Πλημμύρας δεν σταμάτησε εκεί, παρέσυρε ένα νέο ζευγάρι, τούς συγχωριανούς μας τον Γιώργο και την Σταυρούλα Παπαθανάση…το θλιβερό γεγονός έγινε γνωστό σε ολους μέσα σε λίγη ώρα.
koi-potamoula-plimires1
Ένας συγχωριανός μας και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, κατήγγειλε αμέσως το συμβάν στις αρχές, οι οποίες από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν έρευνες. Τα ξημερώματα οι πυροσβέστες εντόπισαν το αυτοκίνητο, δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου χάθηκε, χωρίς όμως να εντοπιστεί κανείς απο τους δύο.Όταν άρχιζε να χαράζει το πρώι τότε άρχισε να φαίνεται το τι πραγματικά συνέβη,η απόλυτη καταστροφή. Γειτονίες πού θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, όλοι βουβοί περίμεναν νά  μάθουν κάποια εξέλιξη.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο άτυχος Γιώργος  εντοπίστηκε νεκρός, εννέα χιλιόμετρα μακριά από τη γέφυρα, που παρασύρθηκε το αυτοκίνητο του. Κάτοικοι του χωριού και Τριάντα άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας συνέχιζαν την έρευνα για τον εντοπισμό της Σταυρούλας…η οπόια μετά απο υπεράνθρωπες προσπάθειες και ως εκ θαύματος εντοπίστηκε μετά απο μιά εβδομάδα χιλιόμετρα μακριά. Ανάμεικτα συναισθήματα. Αναμνήσεις και στιγμές  που θα μείνουν ανεξίτηλες σε όλους μας..αλλά και ημέρα μνήμης για τούς δύο αγαπημένους μας συγχωριανούς, αλλά και ημέρα Ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας στην Παναγία και στον Προστάτη μας Αγ.Γεώργιο που δεν επέτρεψαν να υπάρχουν περισσότερα θύματα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button