sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ελαιοπαραγωγοί στο Πεντάλοφο καταγγέλλουν τον ΤΕΟΒ Κατοχής-τι απαντά ο πρόεδρος

Διαψεύδει την καταγγελία ομάδας ελαιοπαραγωγών από το Πεντάλοφο Οινιαδών ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κατοχής, Κωνσταντίνος Ρόμπολας.

Η καταγγελία έγινε με ανώνυμο τρόπο πριν από λίγες ημέρες, από “Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας” και αφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής σχετικά με την άρδευση των καλλιεργειών τους.


Ειδικότερα, καταγγέλλουν πως το δίκτυο “άνοιξε” για δυο μέρες, χωρίς οι ίδιοι να προλάβουν να ποτίσουν.

Αυτό σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη ανομβρία, τους προκαλεί καταστροφή στην παραγωγή τους, όπως υποστηρίζουν.

Ο κ. Ρόμπολας , μιλώντας στο agriniopress.gr διευκρίνισε ότι υπάρχει όντως γενικότερο πρόβλημα καθώς δεν έχει βρέξει για μέρες στην περιοχή.

Γι’αυτόν τον λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Κατοχής έλαβε την απόφαση να ανοίξει το αντλιοστάσιο Α1 την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018.

Το αντλιοστάσιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρόμπολα, έμεινε ανοιχτό μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή για περίπου 3,5 μέρες.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα τόσο οι ελαιοπαραγωγοί, όπως και άλλοι αγρότες πότισαν τα χωράφια τους εκ νέου και αμφισβητεί την πιθανότητα να υπάρχει μία τόσο μεγάλη μερίδα αγροτών που δεν πρόλαβε να ποτίσει τις καλλιέργειες της.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κατοχής τόνισε ότι με εξαίρεση ίσως μία και μόνο περίπτωση, οι υπόλοιπες καλλιέργειες είχαν το χρονικό διάστημα στη διάθεση τους για να ποτίσουν επαρκώς τα χωράφια τους.

Όσον αφορά τον αριθμό των 100 περίπου ελαιοπαραγωγών που αναγράφεται στην καταγγελία, ο κ. Ρόμπολας απάντησε ότι “100 δεν είναι μαζί όλοι οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής!”

Σημείωσε πάντως, ότι σε περίπτωση που δεν βρέξει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, το αντλιοστάσιο θα λειτουργήσει εκ νέου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές καλλιέργειες.


Διαβάστε αναλυτικά την ανώνυμη καταγγελία των ελαιοπαραγωγών από το Πεντάλοφο:

“Είμαστε μια ομάδα από 100 περίπου παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών Καλαμάτας με έδρα στο χωριό Πεντάλοφο του δήμου Μεσολογγίου και τα γύρω χωριά.

Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ Κατοχής γιατί δεν μας ανοίγει το αρδευτικό δίκτυο ώστε να μπορέσουμε να ποτίσουμε τις ελιές μας.

Η παραγωγή μας έχει ξεραθεί στο δέντρο και έχει γίνει σταφίδα αφού δεν έχει βρέξει στην περιοχή μας πολλές φορές.

Ο ΤΟΕΒ άνοιξε το δίκτυο για 2 μέρες αλλά εμείς δεν προλάβαμε να ποτίσουμε γιατί πότιζαν και άλλοι αγρότες τα χωράφια τους. Έχουμε κάνει έξοδα μεγάλα και λίγες μέρες πριν να μαζέψουμε ο ΤΟΕΒ μας καταστρέφει.

Είναι απαράδεκτοι, μάλλον το κάνουν επίτηδες, δεν ξέρουμε και μεις ίσως θέλουν την καταστροφή μας.

Πληρώνουμε εισφορές και είμαστε χωρίς νερό και το νερό φανταστείτε στην περιοχή μας καταλήγει και χάνεται στη θάλασσα.

Το καταγγέλλουμε σε σας μήπως και μας βοηθήσετε. Τελικά είχαν δίκιο οι Θεσσαλοί που θελαν να μας πάρουν τον Αχελώο, αφού εμείς όπως φαίνεται δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σωστό.

Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Είμαι και εγώ ένας ελαιοπαραγωγός της περιοχής δεν έχει σημασία το όνομα μου. Θέλω απλά να πω και να προτείνω σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς και στο ΓΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας ότι πρέπει να εξετάσουν τον επανασχεδιασμό του χρονικού ορίζοντα της άρδευσης των καλλιεργειών της περιοχής αυτής. Δηλαδή πρέπει να εξετάσουν ότι δίνεται πλέον πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στην καλλιέργεια της ελιάς η οποία είναι πάρα πολύ διαφορετική από την καλλιέργεια του καλαμποκιού η οποία σιγά σιγά φθίνει και μάλλον θα εξαφανισθεί γιατί είναι πλέον ασύμφορή όπως φθήνει και η καλλιέργεια του τριφυλλιού και του βαμβακιού. ΄
    Απευθύνομαι λοιπόν στους ελαιοπαραγωγούς τωρινούς και μελλοντικούς οι οποίοι ξοδεύουν παρα πολλά χρήματα σε αυτό τον τομέα ( κόστος δενδρυλλίων, συστήματα ποτίσματος, μηχανήματα όπως σύγχρονοι διαλογείς, κάδους αποθήκευσης, και κατασκευή νέων ή ανακαίνιση αποθηκών. Όλα αυτά τα ανωτέρω αναφερόμενα είναι πάρα πολλά επενδυτικά χρήματα, και δεν μπορεί πλέον να επαφίεται η καλλιέργειά της ελιάς σύμφωνα με το δοκούν του καιρού ενώ υπάρχει άφθονο νερό και έτοιμα εγκατεστημένα δίκτυα άρδευσης από τον ΓΟΕΒ στο νομό μας, νερό το οποίο χάνεται χωρίς λόγο.
    ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ : ΤΟ ΓΟΕΒ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ και ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΆΡΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button