Πέννες τρικολόρε με φιλέτο μοσχάρι, μπέικον, γαρίδες και πικάντικη σως
4 μοσχαρίσια φιλέτα 2 εκ πάχος το καθένα
300γρ πέννες τρικολόρε βρασμένες
12-15 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες
75γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
100μλ κονιάκ
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
200μλ ζεστό νερό
1/2 κύβο κότας η λαχανικών
1 κ.σ. μουστάρδα ijon
2-3 κ.σ. sweet chilli sauce
50γρ παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά
Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , πάπρικα , ελαιόλαδο , ψιλοκομμένος μαιντανός
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο θωρακίζουμε τα φιλέτα τα οποία τα έχουμε πρώτα μαρινάρει με αλάτι , πιπέρι , πάπρικα , ρίγανη . Αφήνουμε 2λ από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και τα συνεχίζουμε στο φούρνο στους 180 3-4λ ακόμα για να ειναι μισοψημένα η 5-6λ για να είναι καλοψημένα . Θυμίζω οτι το κρέας πρέπει να είναι ξεπαγωμένο και εκτός ψυγείου αρκετή ώρα να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου . Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον για 1-2λ και μετά προσθέτουμε και τις γαρίδες , αφήνουμε 2-3λ να πάρουν χρώμα , αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ . Μόλις εξατμισθεί και σωθούν τα υγρά τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη . Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι αφού προσθέσουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο , μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μετά το βούτυρο και το αλεύρι . Ανακατεύουμε να φύγει η ”ασπρίλα” και προσθέτουμε το ζεστό νερό και τον κύβο . Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά πλέον . Όταν φτάσει στο επιθυμητό σημείο προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη sweet chilli sauce και ομογενοποιούμε . Δοκιμάζουμε από αλάτι . Επαναφέρουμε τις γαρίδες και το μπέικον . Εν τω μεταξύ τα φιλέτα έχουν ψηθεί , τα ζουμάκια που βγάλανε τα βάζουμε και αυτά στη σάλτσα μας . Βάζουμε και τα φιλέτα να καλυφτούν απο τη σάλτσα μας . Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο πιάτο . Στο τηγάνι μας προσθέτουμε τις πέννες μας και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα μας τις γαρίδες, το μπέικον την τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαιντανό . Συμπληρώνουμε στο πιάτο πέννες με τη σάλτσα τις γαρίδες και το μπέικον .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Νίκου Καζαντζή