Ο Πελετίδης… φετίχ, οι αριστεροί και οι κομμουνιστές

Ο δήμαρχος της Πάτρας κ. Πελετίδης αποτελεί αληθινό φετίχ για τους πιο αριστερούς συμβούλους αλλά και για τους κομμουνιστές. Αναφέρονται ξεχωριστά οι δύο κατηγορίες γιατί όταν ο δήμαρχος Αγρινίου επικαλέστηκε για κάτι τους «φερόμενους ως αριστερούς» του απάντησε ο Τ. Παπανικολάου «εγώ δεν είμαι αριστερός».

Για να ανταπαντήσει ο Γ. Παπαναστασίου «το ξέρω, εσύ είσαι κομμουνιστής»!


Σε ό, τι αφορά τον δήμαρχο Πατρέων, όταν από την δημοτική αρχή αναφέρθηκε ότι το νερό στη Πάτρα είναι 20% ακριβότερο από ότι στο Αγρίνιο ο κ. Παπανικολάου ζήτησε στοιχεία, για να πάρει απάντηση πως οι τιμές είναι διαθέσιμες για όσους ενδιαφέρονται.

Γενικά, στο θέμα με τα ποσοστά και τα στοιχεία ακούστηκαν διάφορα που σηκώνουν συζήτηση. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου, θέλοντας να καταγγείλει τις αντιλαϊκές πολιτικές, διάβασε πως «οι πλούσιοι στην Ελλάδα πληρώνουν μόλις το 7% των φόρων».

Αλλά σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που υπάρχουν το 4,5% των επιχειρήσεων -δηλαδή περίπου 20.000 επιχειρήσεις- πληρώνουν το 83% των συνολικά 4,3 δισ. ευρώ φόρων νομικών προσώπων, ατομικών και προσωπικών επιχειρήσεων. Και για κάθε 10 ευρώ φόρο εισοδήματος που εισπράττει η εφορία, τα 5 ευρώ προέρχονται από το 5% των φορολογουμένων και τα υπόλοιπα 5 από το… 95% του συνόλου των φορολογουμένων, ενώ λιγότερες από 500 επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ πληρώνουν πάνω από το 50% του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ενώ το 3% των φορολογουμένων πληρώνουν το 42% των συνολικών εσόδων του κράτους!

Αυτά τα αναφέρει η στήλη γιατί στο δημοτικό συμβούλιο δεν απάντησε κανείς παρότι με ένα απλό γκουγκλάρισμα θα λυνόταν το ζήτημα των ποσοστών της φορολόγησης…

η συντακτική ποσοστιαία μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: αριστεροί Γιώργος Παπαναστασίου Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κομμουνιστές Πελετίδης Τίμος Παπανικολάου