ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Δεν συντρέχουν λόγοι μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων

Κατά την Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας στις 14.2.2019, συζητήθηκε το θέμα της Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, περί μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α., στον λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά από Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, μεταξύ του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εσωτερικών, των Προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ και των αντίστοιχων αντιπροσωπειών τους, αποφασίσθηκε η παράταση της έναρξης εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης αυτής, μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας, μετά και από την ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

– Εκτιμά ότι, εφόσον η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για την εφαρμογή της Υπουργικής αυτής Απόφασης.

– Συντάσσεται με την άποψη της Κ.Ε.ΔΕ., για προσφυγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οριστική απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης.

Μειοψήφισαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα οποία κατέθεσαν στο σώμα ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος, την οποία και υποστήριξαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button