Δυτική Ελλάδα

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Σωματείο Ιδ. υπαλλήλων για την Χρυσή Αυγή

Για «θράσος της Χ.Α.»  κάνει λόγο το παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Αν και συγκέντρωση της Κυριακή αναβλήθηκε, οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Ανακοίνωση και απο το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων του Αγρινίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13.4.2013

Το Παράρτημα Αγρινίου των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αποτροπιασμό του, για το ΘΡΑΣΟΣ και την πρόθεση της φασιστικής χρυσής αυγής, των απόγονων των ντόπιων δοσίλογων συνεργατών των Γερμανών, να προσβάλλει την ιστορική μνήμη της μαρτυρικής πόλης του Αγρινίου και να προκαλέσει το λαϊκό-δημόσιο αίσθημα οργανώνοντας συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 3 απαγχονισθέντων από τους ΝΑΖΙ συνεργάτες των Γερμανών στις 14 Απρίλη του 1944. Είναι οι απόγονοι των τσολιάδων και των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ΝΑΖΙ, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, που σήμερα διαστρεβλώνουν την ιστορία σαν γνήσιοι προστάτες του καπιταλισμού και βούρδουλας για τους αγώνες του λαού. Ο λαός να τους απομονώσει…

Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ !!!
Πέρασαν 69 χρόνια από την 14η Απρίλη του 1944, μέρα θυσίας στο βωμό της λευτεριάς της Πατρίδας. Το Αγρίνιο πρόσφερε στην ιστορία της αγωνιζόμενης Ελλάδας το ολοκαύτωμα των 120 δολοφονημένων – εκτελεσμένων παιδιών του. Τους 117 στην Αγία Τριάδα και τους 3 κρεμασμένους στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου :  Πάνο Σούλο –  Χρήστο Σαλάκο – Αβραάμ Αναστασιάδη.

Τότε που οι Γερμανοί κατακτητές, απαντώντας με αντίποινα για το σαμποτάζ ανταρτών του ΕΛΑΣ  αποφάσισαν και εκτέλεσαν 117 κρατούμενους αγωνιστές. Τούς τρείς, τον Πάνο Σούλο, τον Χρήστο Σαλάκο και τον Αβραάμ Αναστασιάδη τους κρέμασαν στην πλατεία Μπέλλου, τη σημερινή πλατεία Δημοκρατίας. Οι δύο πρώτοι ήσαν μέλη της ΕΠΟΝ,ο τρίτος συνταξιούχος της Αγροτικής Τραπέζης. Είχε προηγηθεί όπως αναφέρθηκε, την 9-4-1944 ενέδρα των ανταρτών του ΕΛΑΣ σε σημείο μεταξύ των χωριών Σταμνάς και Αγγελοκάστρου όπου έγινε ανατίναξη της αμαξοστοιχίας που κινούνταν από Κρυονέρι προς Αγρίνιο και μετέφερε πολεμικό υλικό και καύσιμα, συνοδευμένη από Γερμανούς στρατιώτες, με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς. Για το λόγο αυτό οι Γερμανοί κατακτητές αποφάσισαν και εκτέλεσαν μαζί με τους ταγματασφαλίτες-τσολιάδες και τους ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες τους, τα 117 παλικάρια στην Αγία Τριάδα, μεταξύ των οποίων και η μοναδική γυναίκα Κατίνα Χαντζάρα.
ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η χρυσαυγίτες είναι:
Το μακρύ χέρι του συστήματος της εκμετάλλευσης, διασυνδεμένοι με το εφοπλιστικό κεφάλαιο που τους χρηματοδοτεί. Είναι οι μεσάζοντες της εργοδοσίας, είναι φασιστικό εργαλείο και μαντρόσκυλα του αστικού πολιτικού συστήματος, προστάτες του Καπιταλισμού και βούρδουλας για τους λαϊκούς αγώνες. Είναι οι ίδιοι που το παίζουν «αντισυστημικοί» και κάνουν τις πλάτες στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και στην τρόικα, στο άγριο και κάθε είδους χαράτσωμα που επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό.
ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Η Χρυσή Αυγή, αυτή η εγκληματική ναζιστική-φασιστική οργάνωση, δεν αρκεί ότι υμνεί τον Χίτλερ του χθες. Υμνεί και δρα σαν Χίτλερ του σήμερα. Χτυπά ανήμπορους μετανάστες, κάνει τον πλασιέ των επιχειρηματιών, χτυπάει απεργούς.
Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, δρώντας ως παρακράτος, φορώντας την κουκούλα. Όπως κουκούλα φοράγανε και το ΄40.
Ο ελληνικός λαός σήμερα αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ. Αγωνίζεται ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Αυτούς υπερασπίζεται η ναζιστική “Χρυσή Αυγή”, ζητώντας φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, εξασφαλίζοντας φθηνούς εργάτες με 18 ευρώ μεροκάματο στους βιομηχάνους, χτυπώντας τους απεργούς στο σύνταγμα μαζί με τα ΜΑΤ, ενώ φτάνει στο σημείο να είναι ακόμη και υπέρ της πώλησης ελληνικών νησιών στο κεφάλαιο. Λειτουργεί με ψέματα, τρομοκρατία και ψευτοτσαμπουκά.
Πραγματικός τσαμπουκάς είναι οι αγώνες που δίνει το εργατικό ταξικό κίνημα και όσοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις μειώσεις μισθών, ενάντια στην καταπάτηση των συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, για εξασφάλιση μέτρων προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Τσαμπουκάς είναι η μάχη της απεργίας για να μην περάσουν τα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή μας καθώς και ο αγώνας για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που γεννά μνημόνια.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να απομονώσουν τη δράση του φασισμού και ναζισμού στην πόλη μας και στη χώρα μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια και να εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Να σταματήσουν να ντροπιάζουν την ιστορία του τόπου μας.

Καμιά ανοχή στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τους απομονώσουν. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, να δυναμώσουμε τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές μας και να κάνουμε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, για να ανατρέψουμε την πολική που τη γεννάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button