Γεγονότα

Παύουν Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Αγρινίου

epi-sisitioΜε ανακοίνωση της η “Διάσταση” Κοινωνική Επιχείρηση, γνωστοποιεί τα προβλήματα που υφίστανται με την ολοκλήρωση στις 28 Φεβρουαρίου της τελευταίας παράτασης λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και σε ότι αφορά την μισθοδοσία του προσωπικού αλλά και την κάλυψη κάποιων λειτουργικών αναγκών.

Παράλληλα η υλοποίηση της πράξης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Αγρινίου έχει καθυστερήσει  κι έτσι οι υπάρχουσες δομές παύουν να λειτουργούν και θα αντικατασταθούν με δομές  αποκλειστικά από τον Δήμο, άγνωστο όμως με ποιον ορίζοντα εκκίνησης. Εδώ υπάρχει και το πρόβλημα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καλαντζή, οτι ο Δήμος δηλαδή,  περιμένει μεν τις εγκρίσεις για προσωπικό Δομών μέσα από το νέο ΕΣΠΑ αλλά μέχρι να γίνει αυτό, η όποια λύση θα δοθεί εκ τον ενόντων, με λιγότερο προσωπικό κλπ. Το συσσίτιο που διαχειρίζονταν η “Διάσταση” πλέον σταμάτησε.

“Για ένα διάστημα 5-6 μηνών θα πρέπει να τα καταφέρουμε μόνοι μας, μέχρι να εγκριθεί προσωπικό για τις Δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ” λέει ο κ. Καλαντζής. Αλλά και οι δράσεις αυτές θα λειτουργήσουν περίπου με το μισό προσωπικό από αυτό που υπήρχε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, η “Διάσταση” έκανε γνωστά σήμερα τα εξής:

“Με αφορμή το από 4/3/2017 δημοσίευμα της εφημερίδας «Συνείδηση», αλλά και την ευρύτερη δημόσια συζήτηση που αφορά στη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Αγρινίου, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  • στις 28/2/2017 ολοκληρώθηκε το έργο, καθώς και η τελευταία παράταση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αφορούσε στην κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Αγρινίου και μικρό τμήμα των λειτουργικών δαπανών τους,
  • πράγματι, έχει καθυστερήσει -όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας- η υλοποίηση της πράξης που υπέβαλε ο Δήμος Αγρινίου στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, με βάση το θεσμικό πλαίσιο της οποίας, οι υπάρχουσες δομές παύουν να λειτουργούν και θα αντικατασταθούν από δομές που θα λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αγρινίου.

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας για τη δημιουργική συνεργασία που είχαμε από το 2012 στη βάση της οποίας ιδρύθηκαν, ενισχύθηκαν και λειτούργησαν οι 7 Κοινωνικές Δομές του Αγρινίου.

Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές για τη συμβολή τους σε αυτό το σημαντικό έργο, καθώς με την εργασία, την υπομονή και την επιμονή τους προσέφεραν τα μέγιστα σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες ευχόμαστε να λειτουργήσουν το συντομότερο, αλλά και αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κοινωνικές παρεμβάσεις, προσφέροντας την τεχνογνωσία της στα στελέχη τους και στους εθελοντές.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close