ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παυλάκης: «Νομοτελειακό το 4ο κύμα – Απαραίτητες οι μάσκες»

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, το αν θα «πετάξουμε» τις μάσκες και πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα τέταρτο κύμα, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (2/6) στον ΣΚΑΪ ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Εκτίμησε δε ότι για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού.

Αναφερόμενος στις μάσκες και στην χρήση τους κατά της διασποράς του κορωνοϊού, τις χαρακτήρισε ως αναγκαίο εργαλείο ειδικά όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους, όπως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός.

Ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ χαρακτήρισε επίσης νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Ο κ. Παυλάκης τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Όσον αφορά την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ- newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button