Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Παυλάκης: «Είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημίας»

Ανησυχία του καθηγητή του Γέιλ για την αύξηση των κρουσμάτων και την μετάλλαξη Δ

Ο Έλληνας καθηγητής του Γέιλ υποστήριξε ότι με τον ρυθμό που ακολουθούμε, το φθινόπωρο θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση εκτός ελέγχου και θα χρειαστούν σκληρές αποφάσεις και δύσκολα μέτρα!

Την άποψη ότι το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ εξέφρασε ο καθηγητής του Γέιλ Γιώργος Παυλάκης, διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου (ΗΠΑ) και μέλος της Ανώτερης Βιοϊατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο διακεκριμένος επιστήμονας τόνισε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, πως «αν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι, χωρίς άμεση αλλαγή πορείας, επειδή το στέλεχος Δ διπλασιάζει τα κρούσματα ανά εβδομάδα ή λιγότερο, τότε σε μία θα είναι διπλάσια και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια». Ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε «μύθο» την πληροφορία ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού δεν είναι παθογόνος.

«Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ινδία;» αναρωτήθηκε… Και εκτίμησε ότι «το φθινόπωρο θα αρχίσουμε με μια κατάσταση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα».

Ειδικά για την Κρήτη, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι είναι από τα μέρη που έχουν ήδη προδιαγράψει την πορεία τους λόγω πολλών επαπειλούμενων μολύνσεων: «Οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες. Από εδώ και πέρα δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα περιστατικά αλλά πολλά κρούσματα μαζί…».

Αναλυτικά το βίντεο με την παρουσία του διακεκριμένου ερευνητή στο OPEN…

Πηγή: Protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button