ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Τεράστια «αγκαλιά» για τη Νικολία που πρέπει να χειρουργηθεί στο Ανόβερο

Η περιπέτεια και οι ελπίδες για τη 12χρονη

Μία τεράστια αγκαλιά έχουν ανοίξει απλοί πολίτες για τη 12χρονη Νικολία από την Οβρυά της Πάτρας που αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί στο Ανόβερο.

Μάλιστα σε όλα τα σχολεία της Πάτρας έχει μπει κουμπαράς ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα.


Για την επέμβαση χρειάζονται πάνω από 80.000 ευρώ ενώ η οικογένειά της αδυνατεί να καλύψει το ποσό.

Σύμφωνα με τον παιδοογκολόγο που την παρακολουθεί, πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο είδος όγκου που εξέρχεται από τον νευρικό ιστό, και που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού όσο μεγαλώνει προκαλεί συμπίεση στις τριγύρω ζωτικές δομές, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές, όπως αιμορραγία, παράλυση φωνητικών χορδών, συμπίεση τραχείας και τύφλωση.

Πήρα την απόφαση να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα, για να βρεθούν τα χρήματα με τη βοήθεια του κόσμου

Η μητέρα της, Ιωάννα Μπακοπούλου μίλησε στο thebest.gr για την περιπέτεια που βιώνει μαζί με το παιδί της αλλά και για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που από το υστέρημά του προσφέρει χρήματα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι σωτηρίας της 12χρονης.

«Όλα ξεκίνησαν πριν 10 μήνες εμφάνισε ένα γρουμπουλάκι στο λαιμό της, αρχικά νομίζαμε ότι είναι θυροειδής. Τελικά ο παιδίατρός μας έστειλε στους κατάλληλους γιατρούς. Στο Καραμανδάνειο όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για όγκο και μας συμβούλευσαν να πάμε στην Αθήνα. Βρεθήκαμε στο Παίδων-Αγία Σοφία, στο Ελπίδα… Όλοι κατέληξαν ότι πρόκειται για καλοήθη όγκο που δεν παίρνει θεραπεία και πρέπει να αφαιρεθεί. Επειδή όμως πιάνει νεύρα δεν αναλάμβανε κανένας λόγω του φόβου μόνιμων αναπηριών στο παιδί. Τελικά βρήκαμε μία νευροχειρουργική κλινική στο Ανόβερο που ασχολείται με τέτοια θέματα και δίνει 99% επιτυχία χωρίς το παιδί να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δυστυχώς δεν έχουμε βρει τρόπο να καλυφθεί έστω ένα μέρος του κόστους για την επέμβαση καθώς ο ένας γιατρός θεωρεί αρμόδιο τον άλλο για να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα. Κανείς δε ξέρει τίποτα, με αποτέλεσμα η τελευταία μαγνητική να δείχνει ότι ο όγκος έχει μεγαλώσει.

Πήρα την απόφαση να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα, για να βρεθούν τα χρήματα με τη βοήθεια του κόσμου. Από χθες δεν έχουν σταματήσει τα τηλέφωνα, η ανταπόκριση είναι συγκινητική. Είναι τεράστιο αυτό που γίνεται, νιώθω χαρούμενη, το παιδί είναι επίσης καταχαρούμενο γιατί από χθες αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το ταξίδι της σωτηρίας μας. Ο οργανισμός «πράξη αγάπης» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τέτοια θέματα, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, άνοιξε λογαριασμούς (δείτε εδώ) και δημοσιοποίησε την ιστορία μας.

Η Νικολία είναι δυνατή, από την αρχή γνωρίζει τι συμβαίνει».

αρχείο λήψης

thebest.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button